Maria Bernhard giver sig i kast med julens forberedelser i programmerne Kræmmerhuset, som sendes fra det smukke Paradehuset på Gisselfeld.
I denne udgave af Kræmmerhuset laver havedesigner Stig Lauritsen et bud på en juledekoration, kok Peter Kolding tilbereder confitereret svinebryst med grønkål og Jan Elmelund fra Økoladen laver praliné
Endelig har vi besøg af Janne Toftegaard, der laver julepynt som hele familien kan være med til. Du kan læse mere om Janne Toftgaards håndlavede vintage julepynt på anno1808.dk
Braisseret svinebryst med flødestegt kål
4 pers.
1 kg mager svinebryst uden svær1 kg smeltet svinefedt - andefedt, eller vandLidt frisk timian og rosmarin3 fed hvidløg3 laurbærbladeKrydderier; stjerneanis, allehånde eller lign. efter ønske.3 dl. piskefløde1 skalotteløg2 pigeonæblerBlandet kål
Svinebrystet afpareres for evt. bruskstykker og evt. lidt fedt, dog skal der bevares et tyndt lag øverst. Brystet lægges i en bradepande, som ikke må være for stor, så fedtet eller vandet kan dække brystet, det saltes og tilsættes krydderierne og urterne, som indgnides.
Fadet tildækkes, brystet trækker nogen timer og stilles i ovnen ca. 3 - 4 timer ved 140 c. til det er mørt, hvorefter det tages op af fedtet, og lægges i pres med bagepapir og noget tungt ovenpå, så det bliver helt fladt.
Det stilles koldt i køleskab, og gerne natten over.
Lidt før servering skæres brystet i klodser som ridses på toppen, og steges stille og roligt på en god pande, først med toppen nedad , og indtil denne er helt sprød, hvorefter det vendes og steges stille og roligt videre på den anden side, evt. afsluttende med en tur i ovnen hvis det ikke er helt varmt.
Kålen ribbes, sauteres i lidt smør, tilsættes fløden og finthakkede skalotteløg som koges lidt ind, og krydres med salt og peber.
Du kan hente opskriften her