Høstbuket, muslingesuppe og efterårsplanter i krukker

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Maria Bernhard tager hul på efterårets og julens forberedelser i programmerne Kræmmerhuset., som sendes fra de smukke rammer i Paradehuset på Gisselfeld.

I dette første program i serien Kræmmerhuset 2014 laver Havedesigner Stig Lorentzen en høstbuket i en engelsk kurv. Landskabsarkitket Greg Kobett sørger for stil og stemning udendørs med efterårsplanter i plantekar og så er Kok Henrik Nielsen i køkkenet, hvor han tilbereder Moules Mariniere.  Henrik Nielsen  er fra restauranten SuRi i Holbæk. Du kan læse mere om restauranten på suri.dk

Moules Marinee (4 pers.)

2-3 kg muslinger (gerne kødfulde Isefjords)2 dl. tør hvidvin1 lille bundt dild1 fed hvidløg¼ l. piskeflødeLidt blandede rodfrugter, eksempelvis:2 gulerødder¼ knoldselleri1 porre1 skalotteløg50 g. smør½ citron (saften)Salt og peber

Muslingerne ordnes ved at de kommes i en skål, hvori de under rindende vand rodes godt rundt og skrubbes mod hinanden. På denne måde vaskes eventuelle urenheder af dem, og de muslinger som måske er lidt åbne skulle gerne lukkes, ved at de på denne måde gnides mod hinanden.

Det er meget vigtigt at de som stadig er åbne efter denne tur i "centrifugen" tages fra. Ved at banke disse lidt mod bordkanten skulle de gerne lukke sig, og hvis de  ikke gør det, skal de kasseres. Ligeledes skal de muslinger som ikke er intakte i skallen kasseres.

Når alle muslinger er skyllede, hele i skallen og lukkede, kan de eventuelle sidste urenheder og skæg, som er en lille tot som stikker ud af muslingen, fjernes med en kniv.

Urterne skrælles og ordnes, løget og hvidløget hakkes og resten skæres fint ud i strimler, eller små tern. Urterne og dildstilken, hvoraf dilden er afpillet, sauteres i en gryde, uden at tage farve. Sørg for gryden er så stor, at der er rigeligt plads  til muslingerne senere.Herefter tilsættes muslingerne, hvidvinen og lidt salt og peber, og et tætsluttende låg lægges på gryden. Denne rystes godt rundt under dampningen, således at alle muslingerne kommer ned i væsken, og samtidig får plads til at åbne sig i toppen.

Efter 3 -5 minutter, hvor muslingerne gerne skulle være godt åbne, anrettes disse direkte i en dyb tallerken, skål eller andet med urterne, dog uden dildstilken som fjernes. Væsken koges godt igennem med fløden, reduceres en smule, og blendes godt igennem med smørret, smages til med salt, peber og citronsaft.

Vigtigt: alle muslinger som ikke har åbnet sig under dampningen, kasseres.

Saucen overhældes muslingerne, serveres med den plukkede dild drysset over.

Du kan hente opskriften her

Materialer til blomsterdekoration i kurv

KurvType: "Trug" - Flad blomsterkurv med hankForhandler www.paradehuset.dk

Sakse:Type: kinesisk saks, anvendt af værten.  Forhandler www.paradehuset.dk

Type: havesaks fra "Burgon & Ball", anvendt af StigForhandler www.paradehuset.dk

Blomster i dekorationen:"    Acuba"    Chrysanthemum"    Eucalyptusgrene"    Euonymusfortunei, Krybende Benved "    Hedera, Vedbend i blomst"    Eriobotrya japonica, Japansk Mispel"    Protea "    Prunus laurocerasus ´Otto Luyken´, Laurbærkirsebær"    Rhododendron grene med knopper"    Salvia officinalis `Purpurea´, Salvie"    Viburnum tinus"    Æble


Nyhedsoverblik