Zornig skuffet over nej til kendisplakater

Flere kommuner har sagt nej til plakater af kendisser i lygtepælene for at opfordre udsatte grupper til at stemme, og det skuffer kvinden bag projektet.

Tema: Kommunalvalget 2013
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdateret lørdag: Steen S. Hansen fra Stevns Kommune oplyser, at de har givet tilladelse til kendisplakaterne, selv om MetroXpress skriver det modsatte.   

Linse Kessler, Poul Krebs og Peter Mygind er nogle af de kendisser, hvis ansigter hænger på plakater i lygtepælene landet over. Bare ikke i Kalundborg, Lolland, Brønderslev og Samsø Kommuner. Det skriver metroXpress på sin hjemmeside.

De 4 kommuner har sagt nej til kendisplakaterne, der er en del af kampagnen 'Stemmer på Kanten', som tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen står bag.

Vil ikke skabe forvirring

Projektet går ud på at få flere danskere og specielt udsatte borgere til at stemme til kommunalvalget 19. november, og med en opvækst på Lolland og i det, hun kalder Underdanmark, har Lisbeth Zornig Andersen kastet sig ud i at råbe de personer op, som ikke plejer at gå til stemmeboksene på valgdagen. Selv om projektet kan komme de lollandske kandidater til gode, har Lisbeth Zornig Andersens hjemkommune altså valgt at takke nej til plakaterne af de kendte.

- Vi har i valgbestyrelsen valgt at sige nej til plakaterne fra Stemmer på Kanten, fordi vi ikke ønskede en sammenblanding af tingene. Vi vil ikke skabe unødig forvirring ved, at der pludselig hænger billeder af folk i lygtepælene, og folk undrer sig over, hvad de laver der, siger Stig Vestergaard (S), borgmester i Lolland Kommune.

Smadder ærgerligt

41 af landets 98 kommuner har sagt ja til at hænge plakaterne af de kendte ansigter op, 4 har afvist, mens resten stadig tænker over det, og den manglende opbakning skuffer Zornig.

- Det er smadder ærgerligt. Jeg er dybt skuffet. Ideen med plakaterne er at være blikfang. Tanken er, at man stopper op, fordi der er noget der ikke stemmer: Hvorfor er Peter Mygind og Linse Kessler oppe og hænge i lygtepælene, forklarer Lisbeth Zornig til avisen.

De 7 ansigter på kendisplakaterne er realitystjernen Linse Kessler, entertainer Peter Mygind, sangerinden Pernille Rosendahl, rapper Jooks, filminstruktør Per Fly, sanger Poul Krebs og Mikkel Lomborg, der nok bedre er kendt som 'Hr. Skæg'.

Kommuner i vores region der har sagt ja til kendisplakaterne:

  • Guldborgsund
  • Vordingborg
  • Næstved
  • Faxe
  • Odsherred
  • Holbæk
  • Stevns
  • Ringsted (sagde ja 12. november 2013)