Debat: Skal børn have lov til at stemme?

Flere politikere vil give unge ned til 16 år lov til at stemme ved næste kommunalvalg. Hvad mener du?

Tema: Kommunalvalget 2013
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal børn ned til 16 år stemme ved kommunalvalget i 2017?

På rådhuset i København er der flertal for at give unge ned til 16 år lov til at stemme ved næste kommunalvalg. John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune og Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune bakker op om ideen.

Hvad mener du?

Læs også: Næste valg: 16-årige skal stemme

Debatten har sydet på Facebook, og her er de færreste enige med politikerne i, at de 16 og 17-årige skal have lov til at stemme. Her er nogle af reaktionerne:

Lisbeth Hesselberg Nej! Er selv 21, og jeg mente dårligt, at jeg vidste nok til at kunne stemme som 18 årig. De fleste 16 årige ved som udgangspunkt ikke hvad de skal stemme på, for at det giver mening for deres eget liv. Det ville være uansvarligt at give 16 årige stemmeret.

Malou Nordby Stemmeret???? De kan ikke engang overholde deres egne sengetider,drikker når det passer dem, går i skole når det passer dem, ryger når det passer dem... Slap af,de begynder først at blive voksne og med mere erfaring & forståelse når de er har rundet de 25!! De er total ansvarsløse i 16års alderen...

Poul Dose Jeg vil personligt sige nej tak, selvfølgelig findes der en stor del fornuftige unge mennesker, der er politisk bevidst (dette kan se i ungdomspartier og ungdomsorganisationer), men når de ikke har de samme frihedsprivilegier, som myndige på 18 og ikke betaler skat, så må jeg sige nej. Har de unge mod og lyst til at være politisk aktive og give deres stemme, kan det ske i elevråd og andre ungdomsorganisationer.

Charlotte Hitzner Hvis man er gammel nok til at komme i fængsel er man vel også gammel nok til at sætte et kryds til kommunalvalget.

Christine Andersen Måske de kunne få stemt nogle unge politikere ind så vi bliver fri for alle de halv gamle tusser der sidder og høster kransekagen