Venstre om delt borgmesterpost: Vi er dybt, dybt overraskede

Socialdemokratiet og LA vil de næste fire år dele borgmesterposten i Slagelse Kommune. Hos Venstre er man dybt overraskede over beslutningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter ni dages forhandlinger er der ikke bare blevet fundet én, men hele to borgmestre i Slagelse Kommune.

De første to år går til John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet, mens Liberal Alliances Villum Christensen får mulighed for at overtage posten fra 1. januar 2020, hvis der er et ”ønske om det”, som det står formuleret i aftalen, begge parter har underskrevet.

Dermed er Venstres bud på en borgmester, nemlig den siddende Stén Knuth, blevet skrottet. Hos partiet er man chokeret over beslutningen.

- Vi er dybt, dybt overraskede over, at man ikke er gået efter en bredere løsning, lyder det fra Knud Vincents, der formand for Venstre i Slagelse Kommune.

Ugelangt tovtrækkeri

I halvanden uge har blokkene været nøjagtigt lige store på 15 mandater hver med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten på den anden side og Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti på den anden side.

Rød blok pegede på John Dyrby Paulsen, mens blå blok pegede på Stén Knuth.

quote Vi satte både Ann Sibbern fra Dansk Folkeparti og undertegnede i spil. Begge dele afviste man

Knud Vincents (V), Slagelse Kommune

Med Liberal Alliance i midten stod partiet med det afgørende mandat og ville hverken pege på Stén Knuth eller den røde fløj med deres udslagsgivende mandat.

Men nu er der blevet indgået et kompromis mellem rød blok og LA for at undgå lodtrækning, lyder det.

Forskellige borgmestre i spil

Den løsning er man dog ikke tilfreds med hos Venstre.

Formand Knud Vincents fortæller til TV ØST, at man hos blå blok havde bragt flere løsningsforslag i spil. De foreslog blandt andet forskellige kandidater til borgmesterposten – herunder Knud Vincents selv.

- Vi satte både Ann Sibbern fra Dansk Folkeparti og undertegnede i spil. Begge dele afviste man, og det er jo fair nok. Vi tilbød også, at de kunne komme med en anden kandidat fra den anden side, så vi kunne komme ud over det her persongalleri, som der var, men det ønskede man ikke fra John Dyrby Paulsens side. Det var kun ham, der kunne blive borgmester, det var det ultimative krav.

Knud Vincents tilføjer, at hvis Liberal Alliance havde konstitueret sig med blå blok, havde man hos Venstre arbejdet for otte udvalgsformandsposter til rød blok og tre til dem selv.

- Jeg er spændt på, om det også er den model, man har tænkt sig at tilbyde hos dem, siger han.