Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så tag vores kandidattest

Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så tag TV ØST's kandidattest.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 21. november skal sætte to krydser. Et kryds til kommunalvalget og et kryds til regionsrådsvalget.

Men det kan være svært at finde ud af, hvem man skal stemme på.

Derfor har TV ØST sammen med de øvrige TV2-regioner og TV2 lavet en stor kandidattest, hvor du kan teste dine holdninger til emner som skoleområdet, ældrepleje og bandekriminalitet og finde ud af, hvem du er mest enig med.

Allerede nu er testen blevet taget mereend 21.000 gange på tveast.dk. Her har brugerne i gennemsnittet brugt 3.31 minutter på testen.

Dykker ned i lokale sager

Samlet set er testen blevet taget mere end 200.000 gange blandt TV2-regionenre, men den har rudet 1.020.000 sidevisninger på tv2.dk.

- Det tyder på, at danskerne faktisk gerne vil sætte sig ind i, hvad det er for et valg, og hvem der stiller op, siger Ulla Pors Nielsen, ansvarlig for valgdækningen og chef for NEWS og Event på TV 2, til tv2.dk. 

- Danskerne er nysgerrige, og det er fantastisk, forklarer hun.

TV 2 har en lang tradition for at bygge kandidattests til danske folketingsvalg, men det er første gang, at vi gør det ved et kommunalvalg, hvor der er markant flere kandidater. I alt omkring 11.000.

Ud over de mange kandidater indeholder kandidattesten for første gang - og i modsætning til konkurrenternes tests - også 300 helt lokale spørgsmål. De er udvalgt og formuleret af politiske redaktører og reportere på TV 2 Regionerne.