Valgplakater bliver til kunstværker i Holbæk Kommune

Tusindvis af valgplakater kasseres i disse dage, men i Kirke Eskildstrup har Tine Kjeldsen fundet noget at bruge de aflagte plakater til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til midnat er der deadline.

Når datoen skifter til den 30. november, skal alle de valgplakater, der de seneste uger har smilet til os fra lygtepælene, være pillet ned.

En stor del af plakaterne ender på genbrugspladsen, men ikke dem alle – i hvert fald ikke i Holbæk Kommune, hvor Tina Kjeldsen fra Kirke Eskildstrup har fået en god og bæredygtig idé. 

Kunst i stedet for omsmeltning

Tina Kjeldsen stillede op til byrådet for Lokallisten for hele Holbæk Kommune, og idéen begyndte med hendes egne 16 smilende plakater.

I stedet for at sende dem til omsmeltning på genbrugsstationen besluttede hun sig for at tage dem med hjem og bruge dem som lærreder.

Derfor har hun inviteret alle Holbæks politikere til at donere nogle af deres nu værdiløse plakater, så hun kan give dem en kærlig tur under penslen.

Kun egne partifæller

’Mal på en politiker’ kalder Tina Kjeldsen sin aktion, hvor hun omdanner de politiske slogans og billeder til kunst.

Det er dog ikke som graffitien, der nogle steder i bybilledet præger valgplakaterne. Hele plakaten dækkes til at maleriske motiver, så det er kun et meget skarpt øje, der kan afsløre, at lærredet en gang har været en valgplakat.

Alligevel er det kun hendes egne partikammerater, der har sagt ja til Tina Kjeldsens tilbud.

- Jeg har fået en enkelt tilkendegivelse fra Socialdemokratiet, men jeg har ikke set nogen af deres plakater endnu. Det kan være, at de er på vej, siger hun en anelse skuffet.

Tina Kjeldsen har dog nok at male på, og hun inviterer til fernisering af sin plakatkunst i det nye år. 

60 kubikmeter affald

Hvis tendensen spreder sig ved næste kommunalvalg, skulle der være nok at tage af.

Alene i Holbæk fylder kandidaternes efterladenskaber to 30-kubikmeters containere.

De plakater, der ikke er taget ned til midnat, vil kommunen pille ned på ophængerens vegne. Det vil give en regning på 965 kroner pr. arbejdstime, det tager.