Stor splittelse i DF på Lolland: Stemningen er dårlig

To ud af tre kandidater fra Dansk Folkeparti i Lolland Kommune peger på Holger Schou Rasmussen (S) som borgmester og mødes til konstitueringsforhandlinger.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stemningen er dårlig i Dansk Folkeparti på Lolland.

Partiet, der tabte et mandat i forhold til kommunalvalget i 2013, fik tre mandater i det nye byråd i Lolland Kommune og er allerede nu røget ud i interne stridigheder.

To ud af tre kandidater fra Dansk Folkeparti peger nemlig på Holger Schou Rasmussen (S) som borgmester og mødes til konstitueringsforhandlinger klokken 12.00. Der er tale om de to Eric Steffensen (DF) og Henning G. Rasmussen (DF).

Anette Marie Knoblauch (DF), der under valget var partiets spidskandidat, ønsker ikke at pege på Holger Schou Rasmussen som borgmester.

- Det har fra starten af været aftalen, at Henning G. Rasmussen og jeg forhandler og laver aftaler. Det har toppen fra Christiansborg givet os grønt lys til, siger Eric Steffensen til TV ØST.

Skifter ikke parti

Han understreger, at selvom partiet er spillet, så er han og Henning G. Rasmussen ikke ved at skifte parti. Han forklarer blot, at der ikke er fælles fodslag i partiet.

Med de opgjorte mandater har Socialdemokratiet og Venstre nok mandater til at sikre flertallet i Lolland Kommune, derfor bliver mandater fra Dansk Folkeparti ikke afgørende i spillet om borgmesterposten til Holger Schou Rasmussen (S). 

Ifølge Eric Steffensen handler det om at få mest indflydelse, og derfor peger han og Henning G. Rasmussen på Holger Schou Rasmussen (S).

- Se resultatet. Det er jo blevet Holger-land, siger Eric Steffensen.

Knoblauch: Stemningen er dårlig

Anette Marie Knoblauch ønsker ikke at fortælle, hvorfor hun ikke vil pege på Holger Schou Rasmussen (S) som borgmester.

- Hvis de to (Eric Steffensen og Henning G. Rasmussen red.) har talt med toppen, så er det jo fint.

Hvordan er stemningen hos Dansk Folkeparti i Lolland Kommune?

- Den er dårlig. Det er det eneste, jeg kan sige. Men det ved alle jo, så det er ikke noget nyt, svarer Anette Marie Knoblauch.