Stevns pønser på kommunalt samarbejde i håb om at udrydde mobilhuller

Dårligt mobilsignal var skyld i, at ambulancefolk ikke kunne finde en løber, der havde fået hjertestop i Bøgeskoven. Nu vil kommunen sætte master op.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 7. april fik redderne en anmeldelse om, at en motionsløber var faldet om med hjertestop i Bøgeskoven på Stevns.

Men da redderne nærmede sig stedet, stoppede både GPS og mobilsignal med at virke. Redderne måtte derfor køre på må og få i skoven for at lede efter motionsløberen.

I alt blev redderne seks minutter forsinkede på grund af det dårlige signal.

- Vi har et problem med huller i mobildækningen, og vi har et kæmpe problem med dækningen i Bøgeskoven, siger Steen S. Hansen (S), formand for Plan og Teknikudvalget, til TV ØST. 

Tirsdag aftens mødtes politikerne i Plan og Teknikudvalget for at forsøge at blive enige om en midlertidig løsning med internet i skovområdet for at undgå lignende hændelser. I 2018 har kommunalbestyrelsen sat penge af til en mobilmast.

Inviterer teleselskaber til dialog

Stevns Kommune har tilbudt teleselskaberne at opføre samt betale for lejen til nye telemaster, så man kan udrydde hullerne i mobildækningen. Men teleselskaberne er ifølge formanden for Plan og Teknikudvalget ikke interesseret i at udbyde mobildækning i tyndtbefolkede områder af landet. 

- Vi kan ikke tvinge dem til at sætte deres udstyr op, siger Steen S. Hansen og tilføjer

- Nu overvejer vi at gå sammen med andre kommuner om at lave et fællesudbud til teleselskaberne. Vi har blandt andet talt med Faxe Kommune, men andre kommuner burde også være interesseret.

Der kom ingen konkrete løsninger på tirsdagen møde i Plan og Teknikudvalget. Politikerne diskuterede dog muligheden for at opsætte wifi på velbesøgte steder i kommunen som en midlertidig løsning.

Udvalget har desuden inviteret en stor klynge af teleskaber til det næste møde i Plan og Teknikudvalget, som afholdes tirsdag den 13. juni. Her håber man at komme frem til en løsning, der kan fjerne hullerne mobildækningen.