Spidskandidat trækker sig kort før valget

Spidskandidaten for Nye Borgerlige i Næstved Kommune trækker sig kort før kommunalvalget.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kort før kommunal- og regionsrådsvalget har Bent Dahl fra Nye Borgerlige i Næstved Kommune valgt at trække sig.

Det oplyser Nye Borgerlige til TV ØST.

Bent Dahl var både partiets spidskandidat til kommunalvalget og kandidat til regionsrådet i Region Sjælland.

quote Vi arbejder videre med den plan, som vi har lagt, og vi peger stadig på Kristian Skov-Andersen fra Venstre som borgmester

Henrik Brink (Nye Borgerlige), Næstved Kommune

- Han trækker sig på grund af sygdom, siger byrådskandidat Henrik Brink (Nye Borgerlige) til TV ØST.

Beslutningen om at trække sig som spidskandidat betyder, at Henrik Brink nu bliver trukket frem sammen med Lars Erik Clausen og Bo Erik Hansen som de tre kandidater, der skal markedsføre partiet i valgkampen.

- Vi arbejder videre med den plan, som vi har lagt, og vi peger stadig på Kristian Skov-Andersen fra Venstre som borgmester, siger Henrik Brink.

Giver sine stemmer videre

Da der kun er 11 dage til valget, vil Bent Dahls navn stadig optræde på stemmesedlen til kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november.

- Opnår Bent (Dahl red.) valg, skal han selvfølgelig udfylde sit mandat bedst muligt. Men da vi opstiller sideordnet på listen, er det alene antallet af personlige stemmer ved valget der tæller - uanset placering, fortæller Henrik Brink

Det er Henrik Brinks vurdering, at sagen ikke vil få betydning for partiets chancer for at blive valgt ind i byrådet i Næstved Kommune. De seneste dages valgkamp har faktisk gjort ham mere optimistisk.

- Jeg er blevet væsentligt mere optimistisk, fordi vi møder en masse mennesker, der tager positivt imod os og partiet. Derfor begynder vi at tro på, at vi får et mandat, siger Henrik Brink.

Artiklen er efter sin udgivelse blevet opdateret med er uddybende citat.