Spændende kommunalvalg ringet igang

Så har valgkampen nået sin kulmination, og i dag tikker stemmerne ind. Stemmestederne er netop åbnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Måske har du allerede besluttet dig, eller også er der stadig en snert af tvivl i dit sind. Men ikke desto mindre er det i dag krydset skal sættes, og det kan du gøre fra nu af.

Landets stemmesteder åbnede nemlig på slaget 8.00 og en lang række valgforordnede står de næste 12 timer klar til at tage imod din stemmeseddel og sikre, at alt kommer til at gå ordentligt for sig. Valgstederne lukker igen klokken 20.00.

I vores område bliver det især spændende i Guldborgsund Kommune, fortæller valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

quote Kan Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gå hånd i hånd, så kan de snuppe posten

Kasper Møller Hansen, valgforsker, Københavns Universitet

- Dansk Folkeparti står til et godt valg i hele landet, og de vil sikkert også få et godt valg i Guldborgsund, hvor de traditionelt har stået stærkt. Men spørgsmålet bliver, om de også ender med borgmesterkæden. Kan Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gå hånd i hånd, så kan de snuppe posten, siger han til TV ØST.

Socialdemokratiets spidskandidat, Bo Abildgaard (S), har ellers været ude at sige, at hans parti ikke kommer til at pege på DF’eren René Christensen som borgmester.

- Men han har vist ikke afvist, at DF kan pege på ham selv som borgmester, siger Kasper Møller Hansen.

Også spænding i Slagelse

Også i Slagelse er linjerne trukket skarpt op forud for dagens valg.

- I Slagelse har Stén Knuth fået kritik fra især Liberal Alliance og Villum Christensen, som er efter ham og siger, at han ikke vil pege på Knuth igen. Det betyder, at Socialdemokratiet måske kan vinde borgmestertitlen tilbage. For det er en kommune, der historisk har bølget lidt frem og tilbage over tid, siger valgforskeren.

quote Det er lidt svært at se for sig, at Liberal Alliance peger på en socialdemokratisk borgmester, hvis der bliver et borgerligt flertal

Kasper Møller Hansen, valgforsker, Københavns Universitet

Men der er et men, lyder det fra Kasper Møller Hansen.

- Det er lidt svært at se for sig, at Liberal Alliance peger på en socialdemokratisk borgmester, hvis der bliver et borgerligt flertal. Så den er bestemt ikke givet på forhånd, og derfor er det også en af kommunerne, det bliver spændende at følg på valgaftenen, siger han.

Senere på dagen kan du få det komplette overblik over valgets sande valggysere her i området. Og hvis du stadig er i tvivl om, hvad du skal stemme? Så tag vores kandidattest her.