Slagelse har brugt millioner på ghettoerne, men effekten har været minimal

Borgmesteren i Slagelse lovede at få styr på kriminaliteten i ghettoerne. Det har kostet millioner af kroner, men har ikke haft den store effekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brændende biler, trusler, hærværk og overfald.

Ghettoområderne Ringparken og Motalavej har gennem flere år givet de lokale og byrådspolitikerne i Slagelse Kommune store panderynker.

Derfor lovede Stén Knuth (V) under valgkampen i 2013, at der gennem handling og konsekvens skulle sættes en stopper for den kriminalitet, der i mange år har præget kommunens ghettoområder.

quote Vi får både trusler her i butikken, og når mit personale er ude omkring

Benny Svendsen, Dansk Outlet, Korsør

- Det er klart, at vi skal have klare konsekvenser og handlinger over for dem, der ikke vil lege med, sagde Stén Knuth tilbage i 2013 under en valgdebat på TV ØST.

Smadrede vinduer og trusler

Der er gået fire år siden det valgløfte, og Stén Knuth er blevet borgmester i kommunen.

Men sager som netop ildspåsættelse og overfald i ghettoområderne trækker stadig overskrifter, og Benny Svendsen, der driver forretningen Dansk Outlet på Motalavej i Korsør, har ikke oplevet, at tingene har ændret sig de sidste fire år.

- Vi bliver gentagne gange udsat for, at vores ruder bliver smadret, fortæller Benny Svendsen til TV ØST.

Benny Svendsen.
Benny Svendsen. Foto: TV2 ØST

Han synes ikke, at borgmesteren har leveret det, som han lovede i 2013:

- Vi får både trusler her i butikken, og når mit personale er ude omkring.

Ghettoerne får knap 13 millioner kroner om året

For at vende udviklingen på Motalavej og i Ringparken, der lokalt går under navnet Nordbyen, har kommunen de seneste tre år brugt 12.894.000 kroner om året på de to ghettoområder. Borgmester Stén Knuth mener, at han har levet op til valgløftet, men samtidig underkender han ikke de problemer, der er i områderne:

- Vi er udmærket klar over, at der en udfordring i forhold til vold og hærværk, og derfor har vi jævnligt en dialog med politiet og med mine ansatte derude, da det simpelthen skal blive bedre, fordi trygheden i området skal blive bedre, siger Borgmester Stén Knuth i dag til TV ØST. 

basen.jpg
Læs også
Politikere i Slagelse vil lukke ungdomsklubber i ghettoområder
basen.jpg
Læs også
Politikere i Slagelse vil lukke ungdomsklubber i ghettoområder

Beløbet på de knap 13 millioner kroner dækker ikke udgifter til politiets arbejde, men udelukkende forebyggende, sociale indsatser. Kigger man på statistikken, ser man, at kriminaliteten på Motalavej er faldet med en 0,26 procentpoint på tre år. 

Stén Knuth (V).
Stén Knuth (V). Foto: TV2 ØST

Borgmesteren mener, at man er i gang med at vende udviklingen i Ringparken og omkring Motalavej. Derfor mener han ikke, at pengene, der er brugt i områderne, har været spildt:

- Der er ikke noget quickfix på det her, så jeg synes faktisk, at vi med de midler, vi har brugt, har fået nogle resultater, som viser, at vi er på rette vej, siger borgmesteren.

Mange penge og lille effekt

Benny Svendsen oplever ikke, at der de seneste fire år er sket en forbedring af forholdene på Motalavej. Han er overrasket over det beløb, som er brugt på de to ghettoområder. 

160822_motalavej.jpg
Læs også
Frygtede ballade på Motalavej: Kommune sendte unge ud af byen
160822_motalavej.jpg
Læs også
Frygtede ballade på Motalavej: Kommune sendte unge ud af byen

- Det kommer noget bag på mig, at man har brugt så mange penge på det. For mig at se, så er det meget, man har fået meget lidt ud af, siger han.

Benny Svendsen synes, at Stén Knuths fire år gamle valgløfte om mere handling og konsekvens var godt, men han mener stadig ikke, at han har leveret det, han lovede i 2013:

- Det, han sagde for fire år siden, skulle han til at leve op til, for der skal være mere konsekvens og handling til, hvis der skal ryddes op i det her. 


Nyhedsoverblik