¨

Skoler og børnehaver vigtigere i vores valg

Det er TV 2 og TV 2-Regionerne, som er gået sammen om at bygge kandidattest. Foto: TV 2

Politikerne i vores område ser i højere grad børnehaver og skoler som vigtige temaer i valgkampen end eksempelvis transportpolitik og miljøpolitik.

Det største tema i valgkampen er børn og unge – og netop det spørgsmål er faktisk vigtigere blandt politikerne i vores område end i resten af landet.

Det viser politikernes vurderinger fra den kandidat-database, som TV 2 Regionerne har laver sammen med TV 2. TV 2 har fået analyseinstituttet Megafon til at gennemgå tallene.

Spørgsmålet i kandidattesten til politikerne var: ”Hvilke af følgende politiske temaer vil være de vigtigste for dig, når du skal sætte dit kryds ved kommunalvalget. Du må nævne op til to områder”.

Og politikerne i vores område var ikke i tvivl: 59 procent af politikerne hos os peger på børn og unge som det vigtigste område. Gennemsnittet blandt politikerne i databasen i hele landet er 54 procent.

Også kultur og idrætstilbud fylder mere hos vores kandidater - til gengæld fylder emner som trafik, sundhed og miljø forholdsvis mindre i bevidstheden hos kandidaterne end i resten af landet.

Undersøgelsen viser også, at der er forskel på hvilke emner, som kandidater af begge køn prioriterer i Danmark. Mens mænd især ser på beskæftigelsespolitik, kultur og skat højere, så prioriterer kvinder emner som socialpolitik og sundhed højere. 

Du kan selv prøve kandidattesten her.

Tip os Har du et godt tip?