SF i Vordingborg opstiller flere kvinder end mænd

Kun en ud af tre byrådskandidater her i regionen er kvinder. SF’s opstillingsliste i Vordingborg skiller sig dog ud – her er fordelingen omvendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her i regionen er under en tredjedel, eller nærmere betegnet 31 procent, af byrådskandidaterne kvinder.

Der er dog store forskelle i kønsfordelingen partierne imellem.

I bunden ligger blandt andre de gamle partier Socialdemokratiet og Venstre med henholdsvis 28,8 procent og 26,2 procent kvinder på opstillingslisterne.

I den anden ende ligger derimod SF og Enhedslisten, hvor kvinderne udgør 44,6 procent og 42,6 procent af kandidaterne. 

Skyldes ikke en aktiv indsats

På opstillingslisten hos SF i Vordingborg er kvinderne ligefrem i overtal.

Her er to tredjedele af kandidaterne kvinder – også partiets borgmesterkandidat, Else-Marie Langballe Sørensen.

Spørger man formand for SF Vordingborg, Lena Schroll, skyldes den høje andel af opstillede kvinder dog ikke, at det har været et særligt fokuspunkt fra partiforeningens side.

- Vi har ikke denne gang haft problemer i forhold til rekruttering af kvinder. Det har vi egentligt sjældent haft her i SF i Vordingborg. Vi har ikke haft en aktiv indsats, men det har simpelthen bare været sådan, fortæller Lena Schroll, som også selv stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.

Mangler yngre kandidater

Selv om det altså ser lyst ud i forhold til at få kvinder til at stille op, kunne SF dog stadig bruge mere mangfoldighed, lyder det fra lokalformanden.

- Her hos os i SF Vordingborg mangler vi unge kvinder. Den yngste, der stiller op, er i 40’erne, så det er jo sådan lidt den gamle garde. Jeg tror sådan set, at det er et generelt problem blandt partierne – måske mere herude i provinsen, end det er inde i København, hvor i hvert fald SF har mange unge, siger Lena Schroll.

- Vi har ikke rigtigt været gode nok til at tiltrække de unge, det må jeg jo sige. Derfor er det noget af det, vi er opmærksomme på at arbejde med. Det ville give et frisk pust at få nogle unge ind.

 Ikke gode nok til at fange de unge

Det er dog ikke kun for det friske pusts skyld, at Lena Schroll ønsker flere unge kandidater til byrådet.

- Det skal jo helst afspejle det samfund, vi lever i, og der mangler vi jo altså lidt de unge. Vi er simpelthen ikke gode nok til at få fat i de unge omkring politik uden for de store byer, så der mangler vi noget. Men vi må bare knokle videre, der er ikke andet for, lyder det.

I alt stiller ni SF’ere op i Vordingborg Kommune. Seks kvinder og tre mænd.