Portræt: Venstres Morten Egeskov trækker sig fra forreste række

Venstres spidskandidat i Odsherred Kommune, Morten Egeskov, har valgt at trække sig som formand for partiforeningen og lade nye kræfter komme til.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstres spidskandidat Morten Egeskov træder tilbage fra posten som formand for Venstre i Odsherred og andre fremtrædende udvalgsposter.

- Det står klart, at det ikke kan lade sig gøre, som det ser ud lige nu med mig i front. Så er man nødt til at finde én, der har større mulighed for succes.

quote Hvis jeg tror på noget, har jeg svært ved ikke at sige det, selvom det måske ville være bedre at tie

Morten Egeskov (V), tidligere formand for Venstre i Odsherred Kommune

Sådan siger Morten Egeskov til TV ØST, der efter nederlaget til borgmester Thomas Adelskov (S) har valgt at trække sig fra posten som borgmesterkandidat for Venstre i Odsherred Kommune.

Han forbliver dog i byrådet, hvor han skal sidde i Børne- og Uddannelsesudvalget samt Social- og Forebyggelsesudvalget.

Har været i kommunalpolitik i 24 år

Morten Egeskov har været i kommunalpolitik, siden han var 19 år gammel. I 1993 blev han valgt ind i Nykøbing-Rørvig Kommune, hvor han sad i tre perioder.

- Det er klart, at når man som jeg startede som 19-årig og har brugt al sin tid på kommunalpolitik, så skal man lige finde ud af, hvordan man gør. Det er halvdelen af mit liv, fortæller han.

Herunder kan du se Morten Egeskovs opslag på Facebook.

I 2005 blev Morten Egeskov valgt ind i byrådet i Odsherred Kommune, hvor han har siddet siden.

Han har senest siddet som formand for Miljø- og Klimaudvalget og været medlem af Økonomiudvalget. Derudover var han også kandidat ved dette års regionsrådsvalg i Region Sjælland.

Spørger man Morten Egeskov, synes han selv, at han er bedre nu, end han nogensinde har været.

- Jeg er blevet mere omgængelig og pragmatisk med årene. Det bliver man jo, siger han grinende.

- Det er en politisk fordel, fordi man skal samarbejde og undgå at støde folk fra sig.

Nogle kan lide en kontant stil, andre kan ikke

Når Morten Egeskov ser tilbage på sin politiske karriere, er han egentlig godt tilfreds.

Han kan ikke selv komme i tanke om sager, hvor der er tale om substantielle fejl. Men han erkender dog, at han har en ærlig og direkte stil.

- Hvis jeg tror på noget, har jeg svært ved ikke at sige det, selvom det måske ville være bedre at tie, lyder det fra den tidligere Venstre-formand.

Ukrudtsbekæmpelse fyrede op under debatten

Som eksempel nævner Morten Egeskov ukrudtsbekæmpelse, der har været et stort politisk tema i Odsherred Kommune i dette års valgkamp.

Her går et flertal i byrådet ind for, at der ikke skal bruges sprøjtegift langs fortovene, men størstedelen af fortovene er rent faktisk ejet af private grundejere, som kommunen ikke er herre over. Grundejere kan derfor selv bestemme, om de vil bruge sprøjtegift eller ej.

- Det taktisk klogeste ville have været at sige, at det er vi da enige i. Men det betyder, at kommunen bliver utrolig politisk korrekt på 23 km og overlader til de private, hvad de gør på de resterende 132 km. Så hvis virkeligheden er, at brugen af sprøjtegift bliver værre, så siger jeg det.