Portræt: Her er Sorøs borgmester

Borgmesteren i Sorø Kommune bliver endnu engang den konservative Gert Jørgensen.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det politiske landskab i Sorø Kommune har ikke ændret sig meget siden i går.

Her er Gert Jørgensen nemlig blevet genvalgt som borgmester.

Kort før klokken to natten til onsdag kunne han stille sig frem i valgcaféen med champagne på slæb og annoncere det endelige resultat – og der var klapsalver og jubel, da det skete.

Med sig i ryggen har borgmesteren Dansk Folkeparti og Venstre.

En sand talmand

Gert Jørgensen er en rigtig økonomimand. Han har brugt en stor del af sit liv på at handle med aktier.

Den konservative borgmester er uddannet i erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School (CBS) og har i over 15 år rådgivet Danske Banks kunder om aktier.

Derudover har Gert Jørgensen en baggrund som revisor, og noget af det eneste, han har lavet, der ikke har med tal at gøre er, at han har været i livgarden.

En talstærk borgmester?

Det var hans rolle som rådgiver inden for kapitalformidling og aktieinvestering, der fik partifælle Ib Hahn Andersen til at foreslå Gert Jørgensen at tage del i arbejdet i Sorø Kommune.

Han mente, der var brug for en talstærk mand.

I 2004 stillede Gert Jørgensen derfor op for De Konservative, og i 2013 blev han borgmester i Sorø Kommune.

... Eller en “talsvag” borgmester?

Andre tunger i Sorø mener måske nok, at borgmesteren er “talsvag” - i hvert fald, når det kommer til kernevelfærden. 

Siden 2015 har et millionunderskud kostet hos skatteborgerne, og der er skåret i budgetterne med den skarpeste kniv i skuffen.

Det har skatteborgerne været vidne til, når nøglen til børnehaver er blevet drejet om, og når der er kommet færre hænder i ældreplejen end tidligere.

Beskyldes for at stjæle rampelyset

Ligesom borgerne måske ikke er helt enige om Gert Jørgens økonomiske evner, er byrådet i Sorø Kommune heller ikke altid helt enige, og det kan ofte være en flok byrødder, der reagerer i øst og vest.

Samtidig beskyldes borgmester Gert Jørgensen (K) af flere for at være bedrevidende og ofte stjæle rampelyset fra andre byrådspolitikere.

Gert Jørgensen blev familiens første student. Privat bor borgmesteren i Sorø og er gift med Anette, som han har kendt siden han var 14 år gammel. Selv siger han, at bag enhver succesfuld mand står en kvinde.