Politiske modstandere hilser ny liste velkommen

Både Venstre og Socialdemokratiet hilser den nye liste i Guldborgsund Kommune velkommen til den politiske scene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom de bliver konkurrenter på stemme-sedlen til kommunalvalget til november, så tager de politiske modstandere i Venstre og Socialdemokratiet pænt imod den nye borgerliste på Lolland – ’Din Stemme’.

Listen er dannet af de to tidligere Venstre-medlemmer Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen – og selvom der ligger et brud med Venstre bag dannelsen af den nye liste, så håber Venstres Henrik Høegh på et godt samarbejde med den nye liste.

- Jeg ønsker dem held og lykke. Jeg er ked af, at vi ikke er på samme liste. Men som tingene er gået, så er det sådan, det er. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan samarbejde, siger han mandag aften til TV ØST. 

Vil gerne høre deres politik

Listen har på forhånd ikke peget på hverken en rød eller en blå kandidat til valget. Og Lollands socialdemokratiske borgmester Holger Schou Rasmussen er da også spændt på, hvad partiet vil føre af politik.

- Vi er et demokratisk land, og alle der vil stille op, skal være velkomne. Jeg glæder mig til at høre, hvad de går til valg på, siger han til TV ØST.

Din Stemme er endnu ikke klar med et program til valget, men siger til TV ØST, at de vil kæmpe mod vindmøller på land og roetransporter om natten – mens de omvendt vil ligestille den offentlige og private sektor omkring eksempelvis skoler og hjemmepleje.