Plakat-panik hos Radikale Venstre

Allerede inden det store startskud til årets kommunalvalg er der udfordringer hos De Radikale i Kalundborg. Plakaterne er ikke klar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det Radikale Venstre i Kalundborg skal i dag, som alle de andre partier, hænge deres valgplakater op i kommunens lygtepæle.

Det er den sædvanlige valgkampstradition, at kandidaterne lader deres portrætter pryde bybilledet. Men der er opstået en mindre krise hos fem byrådskandidater fra De Radikale.

De kan ikke sætte deres plakater op i dag, fordi en maskine i Hedensted er brudt ned. Derfor er det ikke muligt at få plakaterne før næste uge. Men der risikerer de fem politikere at have mistet de gode pladser til deres konkurrenter.

- Det er en decideret katastrofe, siger Ole Glahn (R).

Giver ikke op så let

Men så let lader de sig ikke slå ud, følger han op. For de har en redningsplan parat.

- Vi har en tidligere folketingsdandidat, Jeppe Hedegaard (R), som havde 175 plakater liggende fra Folketingsvalget. Så nu gør vi det, at vi sætter dem op for at reservere pladserne. Så har vi senere mulighed for at tage nogle af hans ned senere og erstatte dem nogle af os andre kandidater fra Radikale, siger Ole Glahn (R).

Partiet har fået lovning på, at de rigtige plakater kommer på mandag. Selvom Ole Glahn (R) og partikollegaer ikke tør håbe for meget på det endnu. Det betyder som minimum, at de første fire dage vil der mangle fire kandidater i lygtepælene i Kalundborg Kommune.

- Vi er, alt til trods, glade og optimistiske, og der jo frisk vind i dag, så vi stiller os med vinden i ryggen. Så har vi da lidt medvind, griner Ole Glahn (R), som står parat til at hænge de første plakater op her klokken 12.

Om valgplakaterne