To nye partier dropper Stevns og Faxe Kommune

Alternativet og Nye Borgerlige havde forventet at stille op i både Faxe og Stevns Kommune. Nu har de to partier dog meldt sig ud af valgkampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Få dage før fristen for at anmelde lister og kandidater til kommunevalget udløber på tirsdag, melder to partier sig nu ud af valgkampen i både Stevns og Faxe Kommune.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Det drejer sig om Alternativet og Nye Borgerlige, som begge er løbet ind i samme problem: Mangel på kandidater, der er villige til at stille op.

Kandidater har trukket sig

Nye Borgerlige meldte allerede for et år siden ud, at de var klar til valg i både Stevns og Faxe, og at partiet ventede at blive valgt i begge kommunalbestyrelser.

Siden har der dog været mere stille omkring partiet.

- Vi havde nogle kandidater i begge kommuner, men de har trukket sig, da det kom til stykket. Vi har længe forsøgt at finde andre, der ville stille op, men det har ikke været muligt, siger Henrik Nielsen, der er formand for Nye Borgerlige Faxe-Stevns.

Var indgået i valgforbund

Hos Alternativet blev det i mandags klart, at bestræbelserne på at stille med en liste i begge kommuner var slået fejl, efter at kandidaterne i både Stevns og Faxe Kommune havde trukket sig.

- Jeg er ked af at måtte skuffe vores potentielle vælgere og de to partier, som vi indgik et valgforbund med. Men vi må sande, at vores bagland ikke er stærkt nok til at kunne bære en effektiv valgkamp, erkender forperson for Alternativet Faxe-Stevns, Kirsten Kock, til DAGBLADET Køge.

Alternativet indgik i begyndelsen af juni valgforbund med Enhedslisten og SF på Stevns, som nu fortsætter samarbejdet alene.