Minister bliver trukket ind i sag om manglende psykiater i Kalundborg

Nu bliver sundhedsministeren trukket ind i sagen om Kalundborg, der har mistet deres eneste psykiater på grund af for stort arbejdspres.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sundhedsministeren bliver nu trukket ind i sagen om, at Kalundborg Kommune står uden en fast psykiater i distrikspsykiatrien.

For en uge siden fortalte vi, at psykiater Hugo Jørgensen har sagt op på grund af et for stort arbejdspres. Det efterlader distriktspsykiatrien tilbage uden en speciallæge til at dianogsticere patienter med psykiske lidelser.

Her lød det fra Foreningen Bedre Psykiatri, at de frygtede, at det vil føre til længere ventetider for patienterne i Region Sjælland. 

Psykiatrien i Region Sjælland har meldt ud, at man har ansat en læge midlertidigt, indtil der den 1. november bliver ansat en deltids speciallæge.

Men nu vil socialdemokraternes spidskandidat, Heino Knudsen, have sundhedsminister Ellen Trane Nørby ind i sagen. 

Kalundborg Distriktspsykiatri har mistet sin eneste psykiater. Han har valgt at opsige sin stilling på grund af for stort arbejdspres. Foreningen Bedre Psykiatri frygter nu, at man skal til Holbæk for at få psykiatrisk hjælp.

Paragraf 20-spørgsmålet

Heino Knudsen har derfor fået til sin partifælde, Yildiz Akdogan, til at stille ministeren følgende paragraf 20-spørgsmål:

"Hvad mener ministeren, at det betyder for den fri og lige adgang til sundhed for borgere i Kalundborg og omegn og deres mulighed for at få hurtig og sammenhængende hjælp så tæt på deres hjem som muligt, at den sidste psykiater i distrikspykiatrien i Kalundborg nu forlader sin stilling på grund af blandt andet stigende arbejdspres, og hvad har ministeren tænkt sig at gøre for at rette op på denne uholdbare situation?"