Landsby kæmper for sikker skolevej

I landsbyen Gyrstinge har de hårdt brug for en sikker vej til skole. Det fik byens lokalråd og Klima- og Miljøudvalget i Ringsted Kommune en snak om.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I flere år har Jess Friis, formanden for Gyrstinge Lokalråd, kæmpet for en cykelsti på den godt syv kilometer lange Gyrstingevej. Sidste år mistede to mennesker livet på strækningen, og det er en vej, hvor der har været flere alvorlige ulykker.

Jess Friis mener, der er tale om en trafikfarlig skolevej, hvor der er for lidt plads, og hvor skolebørn i dag bliver transporteret frem og tilbage på vejen af enten af forældre eller skolebus.

quote De skal bo inden for byskiltet i Gyrstinge, før vi tør sende dem i skole på cykel

Jess Friis, formand for Gyrstinge Lokalråd

- Det er jo dér, vores børn færdes, og der er næsten ikke nogen, der cykler i skole. De skal bo inden for byskiltet i Gyrstinge, før vi tør sende dem i skole på cykel, lyder det fra formanden fra Gyrstinge Lokalråd.

Politikere vil se på problemet

I en række indslag på TV ØST inviterer en borger i regionens byer en lokal politiker til en kop kaffe og en række skarpe spørgsmål om de ting, borgerne kæmper med. Og tirsdag aften er det altså Ringsted Kommune og formanden for Klima- og Miljøudvalget, der står for skud.

Ringsted Kommune har nemlig fået lavet en rapport om Gyrstingevej. Rapporten var færdig for et år siden og også dén konkluderede, at vejen er farlig. Rapporten, som kommunen har fået lavet, foreslår blandt andet, at man kan fjerne vejtræerne og lave en cykelsti. Alligevel er der ikke nogen politisk aftale om at gøre vejen mere sikker endnu.

Politikerne vil dog inden længe se på sikkerheden, lyder det.

- Rent fagligt og sagligt i administrationen er man inde på, at det er en strækning, som vi bør prioritere, siger udvalgsformanden, Klaus Hansen (V).

I Gyrstinge er man dog ved at være træt af, at vente på handling fra politisk side.

- Vi skal i hvert fald behandle den her trafikhandlingsplan, så bliver den sendt i høring. Og så får vi forhåbentligt en masse gode tilbagemeldinger fra jer (Gyrstinge Lokalråd, red.) og alle andre i kommunen, der har en aktie i trafiksikkerhed, siger Klaus Hansen (V).