John Dyrby Paulsen bliver Slagelse Kommunes nye borgmester

Efter et konstitueringsmøde fredag eftermiddag står det nu klart, at John Dyrby Paulsen (S) bliver Slagelse Kommunes borgmester fra 1. januar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trods højlydte protester fra fremmødte borgere, er aftalen mellem Socialdemokratiet, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten i Slagelse Byråd nu en realitet, og underskrifterne er sat på konstitueringsaftalen.

Dermed bliver Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen borgmester i Slagelse Kommune fra 1. januar 2018. 

I går meldte konstitueringspartierne ud, at der ligger i aftalen, at John Dyrby Paulsen efter to vil trække sig fra borgmesterposten, hvis Liberal Alliances Villum Christensen til den tid stadig er interesseret i posten.

Kun 390 personlige stemmer

Det har fået Slagelse-borgerne på gaden, og inden dagens konstitueringsmøde var mere end 100 borgere mødt op for at demonstrere mod aftalen, der på sigt kan give Villum Christensen borgmesterposten på trods af, at han kun fik 390 personlige stemmer til valget for ti dage siden.

Aftalen er nu alligevel blevet en realitet, selv om en del tilhørere udvandrede fra konstitueringsmødet og kom med tilråb til de to byrådspolitikere, der altså har opfundet en deleordning om borgmesterposten. 

Også oppositionen forsøgte at udskyde beslutningen. Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti stemte således for at udskyde beslutningen om en konstituering en uge, men det stemte konstitueringspartierne imod.