¨

Hun blev ekskluderet af Venstre: Nu laver hun ny lokalliste

Birgitte Hansen opfatter egentlig sig selv som Venstre-kvinde. Nu har hun alligevel dannet en lokalliste, der kæmper mod lige netop Venstre i Sorø Kommune. Foto: Pressebillede

For en måned siden blev Birgitte Hansen ekskluderet af Venstre i Sorø Kommune. Nu har hun dannet Blå Fornyelse med to andre tidligere Venstre-folk.

Birgitte Hansen (G) sad indtil slutningen af august i Sorø Byråd for Venstre.

Men efter at hun lod være med at stemme om et byggeprojekt, som resten af hendes partifæller støttede op om, var det altså slut.

Byrådsgruppen besluttede at ekskludere hende, og siden da har hun været løsgænger.

Kan ikke med det lokale Venstre 

Læs også Sorø-politiker smidt ud af Venstre: - Jeg mangler at få en ordentlig forklaring

Men nu er det slut. I weekenden offentliggjorde hun sammen med Stephan Møller Hansen og Jette Kildegaard deres nye liste, Blå Fornyelse.

Alle tre nuværende medlemmer er tidligere Venstre-folk, og deres politik vil da også være derefter, lyder det fra Birgitte Hansen.

- Vi støtter Gert Jørgensen (K) som borgmester. Vi er helt klart blå, vi er Venstre-folk. Det, vi ikke rigtigt kan med, er det lokale Venstre, siger hun og fortæller, at der ikke er meget plads til forskellighed i det lokale parti.

- Det er så topstyret. Der er nogle stykker i gruppen, der bestemmer, hvad man skal mene. Det mener vi ikke er nødvendigt. Når man snakker om, hvorvidt det skal være en rød tagsten eller en sort tagsten i en byggetilladelse, så har det jo ikke rigtigt noget med liberale værdier at gøre. Ud fra vores erfaring og baggrund mener vi godt, at man kan stemme forskelligt i den slags sager, siger Birgitte Hansen.

Måske flere medlemmer

Indtil videre er der kun tre opstillede på Liste G, som Blå Fornyelse stiller op under. Men Birgitte Hansen antyder dog, at der vil komme flere navne på stemmesedlen inden kommunalvalget den 21. november.

- Der er jo flere, som er gået fra det lokale Venstre. Siden generalforsamlingen i februar, der er fem, der har trukket sig, og fire kandidater har trukket sig fra listen siden opstillingsmødet i februar, lyder svaret, når der spørges til nye medlemmer.

Birgitte Hansen vil ikke komme det nærmere endnu.

Ved kommunalvalget i 2013 fik Birgitte Hansen 157 personlige stemmer. Hun var dermed den Venstre-politiker i Sorø Kommune, der fik tredjeflest personlige stemmer.

Tip os Har du et godt tip?