¨

Faxes borgmester inden afgørelsens time: Mangler 700 stemmer for at få borgmesterposten

Hvis Knud Erik Hansen (S) skal få borgmesterposten igen i Faxe, så skal han have et mandat mere end ved valget i 2013. Det svarer til 700 stemmer. Foto: Anne Lundbye

Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe, mangler han et mandat mere end ved sidste valg, for at blive borgmester igen. Det svarer til 700 stemmer.

Der er under en time til, valgstederne lukker. 

Og på den lille time, vil Faxes borgmester, Knud Erik Hansen (S), rigtig gerne have, at en del flere end ved forrige valg sætter deres kryds ved ham. 

Men lad os lige spole tiden fire år tilbage. For ved kommunalvalget i 2013 skete der det, at Venstre blev kommunens største parti. Men på forunderlig vis lykkedes det Knud Erik Hansen at forhandle sig til borgmesterposten. Så hvilke kneb vil han bruge i år for at forhandle sig til borgmesterposten igen? 

- Det er en hemmelighed. Nu er det lykkedes to gange, og så må vi se, om jeg gøre det en tredje gang. 

Knud Erik Hansen (S) vurderer, at han skal have ét mandat mere end under sidste valg for at blive genvalgt som borgmester. Det svarer til cirka 700 flere stemmer, end han fik i 2013.

Et rigtigt løfte?

Ved valgdebatten på TV ØST fra Faxe Kommune fik man måske en lille forsmag af, hvordan Knud Erik Hansen vil forhandle sig til borgmesterposten igen. 

Her stod han ved siden af Ole Vive (V), hvor der blev givet løfter på dirkete tv. Løfter, hvor man fik indtrykket af, at Venstre og Socialdemokratiet har tænkt sig at konstituere, så Socialdemokratiet er sikret udvalgsposter. 

Men ifølge Knud Erik Hansen var det ikke et ægte løfte, efter han så debatten dagen efter flere gange. 

Så du ser det ikke som et egentligt løfte?

- Nej, det synes jeg ikke. Det, jeg er lidt usikker på, er, hvad det går ud på. Derfor tror jeg ikke, vi kan bruge det til så meget, siger han. 

HVAD SAGDE DE EGENTLIG? 

På TV ØST's Facebook-side fortsatte debatten onsdag aften i Haslev. Her er uddraget, hvor de to spidskandidater måske/måske ikke indgik en aftale: 

- Jeg synes stadigvæk, at en  væsentlig forskel er, at Ole tror, han kan etablere et sikkert styre i den her kommune med Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og os andre siddende ude på sidelinjen. Og det tror jeg ikke ret mange i den her kommune bliver særlig glade for. Så det synes jeg de skal tænke på, når de går ned og stemmer på tirsdag, siger Knud Erik Hansen. 

- Jeg er da ked af, at Knud Erik sætter sig ud på sidelinjen. Det har vi overhovedet ikke bedt ham om. Han må meget gerne melde sig ind i kampen, siger Ole Vive. 

- Hvor mange udvalgsposter kan vi få ved en konstituering? spørger Knud Erik Hansen.

- Skal vi ikke tage at høre vælgerne først? Det er da arrogant at stå og fordele poster inden, vi har hørt vælgerne, siger Ole Vive. 

- Kan vi komme med i en aftale? 

- Ja, hvorfor skulle I Ikke kunne det? spørge Ole Vive. 

- Okay. 

- Du kan bare pege på mig, siger Ole Vive. 

- Hvis der er et flertal, der peger på dig, så vil vi da gerne indgå et samarbejde, siger Knud Erik Hansen. 

- Det finder vi ud af. 

- Okay. Det er et løfte? spørger Knud Erik Hansen. 

- Det er et løfte.

Tip os Har du et godt tip?