Er du stadig i tvivl? - tag vores kandidattest her

Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Så tag TV ØST's kandidattest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I morgen skal du sætte to krydser. Et kryds til kommunalvalget og et kryds til regionsrådsvalget.

Men det kan være svært at finde ud af, hvem man skal stemme på.

Derfor har TV ØST sammen med de øvrige TV2-regioner og TV2 lavet en stor kandidattest, hvor du kan teste dine holdninger til emner som skoleområdet, ældrepleje og bandekriminalitet og finde ud af, hvem du er mest enig med.

Testen er indtil videre blevet taget 45.759 gange på tveast.dk. Her har brugerne i gennemsnittet brugt 3.29 minutter på testen.

quote Det tyder på, at danskerne faktisk gerne vil sætte sig ind i, hvad det er for et valg, og hvem der stiller op

Ulla Pors Nielsen, chef for NEWS og Event på TV 2

Samlet set er testen blevet taget 355.762 gange blandt TV2-regionenre.

- Det tyder på, at danskerne faktisk gerne vil sætte sig ind i, hvad det er for et valg, og hvem der stiller op, siger Ulla Pors Nielsen, ansvarlig for valgdækningen og chef for NEWS og Event på TV 2, til tv2.dk.

- Danskerne er nysgerrige, og det er fantastisk, forklarer hun.

TV 2 har en lang tradition for at bygge kandidattests til danske folketingsvalg, men det er første gang, at vi gør det ved et kommunalvalg, hvor der er markant flere kandidater. I alt omkring 11.000.

Dykker ned i lokale sager

Ud over de mange kandidater indeholder kandidattesten for første gang - og i modsætning til konkurrenternes tests - også 300 helt lokale spørgsmål. De er udvalgt og formuleret af politiske redaktører og reportere på TV 2 Regionerne. 

- Vi er stolte af, at vores test er så specifik. At den har de lokale spørgsmål, som kan gøre vælgerne endnu mere nysgerrige på deres lokalsamfund og på, hvordan det virker, siger Ulla Pors Nielsen.

- Vi har lagt os i selen for at gøre den så personlig som muligt, fortsætter hun.

Den tager nemlig som den eneste danske kandidattest til kommunalvalget også højde dine personlige mærkesager, når den udvælger spørgsmålene.