Ejer af kendt plejefirma stiller op for nyt parti på Lolland

Lene Bång Jensen, der er medejer af plejefirmaet Lev Vel, som tabte det seneste udbud om hjemmepleje på Lolland, går ind i nystiftede parti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Artiklen er blevet opdateret klokken 11.33 med citater fra Lene Bång Jensen.

Navnet Lene Bång Jensen ringer sikkert en klokke for flere lollændere.   

Hun er medejer af det private plejefirma, som tabte den seneste udbudsrunde om hjemmepleje i Lolland Kommune til det stormombruste plejefirma Pleje Plus.

quote Det kan godt virke lidt dobbeltmoralsk og lyde som om, at jeg vil fremme min egen virksomhed. Men det er det slet ikke. Jeg går ind for privatisering på alle områder

Lene Bång Jensen, medejer af Lev Vel

Nu stiller Lene Bång Jensen for det nystiftede parti Din Stemme, som både stiller op til det kommende kommunalvalg i Lolland Kommune og regionsrådsvalget i Region Sjælland.

Lene Bång Jensen bliver samtidig bestyrelsesmedlem det partiet, der betegner sig som en politisk forening med udgangspunkt i Lolland. 

En ny lokalliste er blevet stiftet på Lolland med de to tidligere Venstre-medlemmer Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen i spidsen.
En ny lokalliste er blevet stiftet på Lolland med de to tidligere Venstre-medlemmer Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen i spidsen. Foto: Lasse Skovgaard - TV ØST

Det private plejefirma Lev Vel blev i februar sidste år vraget som leverandør af privat hjemmehjælp i Lolland Kommune. Opgaven gik i stedet til Pleje Plus, der dog i juni måned blev fyret i af byrådet.

Din Stemme er endnu ikke klar med et program til valget, men fortæller til TV ØST, at de vil kæmpe mod vindmøller på land og roetransporter om natten. De vil omvendt fremme privatskoler og privat hjemmepleje.

Optrådte illoyalt

Det var interne stridigheder, blandt andet om vindmøller på Vestlolland, der fik et markant flertal i byrådsgruppen og partibestyrelsen på Lolland til at stemme for en eksklusion af Marie-Louise Brehm Nielsen.

Forklaringen lød, at Brehm Nielsen havde optrådt illoyalt overfor Venstre i en række sager af Marie-Louise Brehm Nielsen, der har markeret sig tydeligt som formand for ældreudvalget i Lolland Kommune blandt andet i sagen om Pleje Plus sagen var skuffet over at blive smidt ud af Venstre. 

Samtidig med at hun blev smidt ud valgte et andet Venstremedlem, Henning Alfred Rasmussen, at forlade partiet. Han er nu også en del af det nye parti.

Det tog kun Lene Bång Jensen fire minutter at beslutte sig for at stille op for det nystiftede parti. De fire minutter var varigheden af telefonsamtalen mellem hende og Marie-Louise Brehm Nielsen.     

- Jeg hader uretfærdighed, og jeg synes, at Marie-Louise Brehm Nielsen blev uretfærdigt behandlet af sit eget parti. Det bryder jeg mig ikke om, siger Lene Bång Jensen, der tidligere har siddet i byrådet for Dansk Folkeparti i daværende Rudbjerg Kommune.

Kan virke dobbeltmoralsk

Med beslutningen om at stille op for et parti, der især ønsker at fremme privat hjemmepleje, erkender Lene Bång Jensen, at det kan give et mudret billede.

Hvad tænker du om at stille op for et parti, der vil fremme privat hjemmepleje, når du selv er medejer af et firma, som netop tilbyder privat hjemmepleje?

- Det kan godt virke lidt dobbeltmoralsk og lyde som om, at jeg vil fremme min egen virksomhed. Men det er det slet ikke. Jeg går ind for privatisering på alle områder, ligesom privatskolerne, svarer Lene Bång Jensen.

Du har tidligere udtalt, at du med dit plejefirma Lev Vel overvejede at byde på opgaven om privat hjemmepleje i Lolland Kommune. Er det noget, du stadig overvejer?

- Ja, det er helt bestemt, siger Lene Bång Jensen.

Hvordan harmonerer det med, at du eller dine partifæller i det nye parti kan være med til at beslutte, hvorvidt dit firma eventuelt skal have opgave?

- Hvis det endelig skulle komme dertil, så jeg ikke være med til at træffe nogen beslutning, svarer hun.