Efter konkurs i Pleje Plus: Lolland Kommune vælger nye leverandører af ældrepleje

Efter fyringen af Pleje Plus har Lolland Kommune nu udvalgt to nye private leverandører af personlig og praktisk pleje til kommunens ældre.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover kan de ældre borgere i Lolland Kommune vælge mellem tre forskellige leverandører af personlig og praktisk pleje.

De kan få hjælp fra kommunen eller fra de to private plejefirmaer Curae og Lev Vel Sjælland APS. Kommunen har nemlig godkendt de to private leverandører.

Det skriver Folketidende.

Lev Vel vender tilbage

I slutningen af juni opsagde Lolland Kommune samarbejdet med den private leverandør Pleje Plus efter flere sager, hvor de ældre blandt andet ikke havde fået den fornødne pleje. Siden er Pleje Plus gået konkurs. 

Pleje Plus overtog det private udbud af pleje i Lolland Kommune efter Lev Vel, som nu altså igen kan få lov at tilbyde pleje til kommunens ældre. De to nye selskaber kan benyttes fra og med oktober.

Hvis borgerne i Lolland Kommune ønsker at modtage hjælp fra et af de to private firmaer, skal de kontakte kommunens visitationsafdelingen inden den 15. september.

Lolland Kommune er forpligtet til tilbyde muligheden for frit valg af leverandør af hjemmepleje. Det frie leverandørvalg gælder kun for borgere i eget hjem og indebærer, at borgerne skal kunne vælge mellem mindst to leverandører af hjemmepleje, hvor den ene leverandør kan være Lolland Kommune. 

Pleje Plus-sagen kort