Dit valg: Hvad mener Sorøs spidskandidater om kernevelfærd?

Hvad mener spidskandidaterne i Sorø om kernevelfærden? Det kan du se her.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kernevelfærden. Det er de varme hænder. Ældreplejen, daginstitutionerne og sundheden.

Men hvad mener spidskandidaterne i Sorø om kernevelfærden?

TV ØST spurgte:

"Vil du skære i kernevelfærden? Hvis ja - hvorfor? Hvis nej - hvorfor ikke?"

Her kan du se, hvad kandidaterne svarede:

Niels Aalbæk Jensen, Alternativet (Å):

- Nej, på ingen måde. Tværtom. Jeg vil øge velfærden for de ældre, som der bliver flere og flere af. Den demografiske udvikling går mod at der bliver 500 flere ældre i 2021 og det er en årlig udgift på 18 mio. kroner, og det er et must at tage sig af det

Johannes Lumholt, Nye Borgerlige (D)

- Nej, fordi vi har været inde og skære rigtig meget i kernevelfærden, fordi det var nødvendigt at gøre. Noget af det gav mening at spare på, men noget gav ikke mening at spare på, og nu kan vi så prøve at rulle noget af det tilbage igen, der hvor vi har sparet for hårdt, og det er blandt andet på dagtilbudsområdet.

Linda Nielsen, Socialistisk Folkeparti (F)

- Nej, det vil jeg ikke, og det vil jeg ikke, fordi det er kernevelfærden, vi vil prioritere i SF, og fordi der allerede er skåret meget i kernevelfærden. Jeg tænker, at det må være muligt at tage midler fra andre områder, eksempelvis erhvervsområdet, over til kernevelfærden.

Borgmesterkandidaterne i debat

Og hvad mener de to borgmesterkandidater, Gert Jørgensen (K) og Anne Madsen (S), så om kernevelfærden? Ingen af dem vil skære i kernevelfærden, sagde de under Dit Valg i SuperBrugsen i Sorø tirsdag aften. Hvad de præcis vil kæmpe for, kan du se her:

Borgere stiller spørgsmål

TV ØST har også givet mikrofonen videre til flere ansatte hos Altan.dk i Broby lige uden for Sorø. De stillede spørgsmål til de to spidskandidater fra Venstre og Dansk Folkeparti.

Grith Blaabjerg Clausen, projekteringsansvarlig i Altan.dk:

Casper Knudsen, direktør, Altan.dk:

Olga Goliuk, økonomiassistent, Altan.dk: