¨

Disse tre sager kan afgøre valget i Næstved Kommune

Næstved by. Foto: TV ØST

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Næstved Kommune lige her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Næstved Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

DISSE TRE SAGER KAN AFGØRE VALGET

  • Hvis borgmester Carsten Rasmussen (S) får lov til at beholde borgmesterposten efter valget, kan Socialdemokratiet fejre 100 år ved magten i Næstved i 2019. Men det bliver ikke uden sværdslag i en valgkamp, der kommer til at handle om kernevelfærd og serviceforringelser. Det er især skolereformen fra 2015, der spøger. Mange borgere er vrede, og det har skabt interne problemer i byrådet.
     
  • Mens vuggestuerne og børnehaverne i Næstved Kommune har 22 planlagte lukkedage om året, hvilket er blandt det højeste antal i Danmark, så vedtog byrådet i maj at investere omkring syv millioner kroner i nyt lysanlæg og varme i banen på Næstved Stadion med argumentet om en fremtidssikring af fodboldklubben, der spiller i landets tredjebedste række. Det har gjort mange borgere vrede over den økonomiske prioritering i byrådet.
     
  • Bilisterne i Næstved Kommune venter og venter på en motorvej fra Næstved til Rønnede med forbindelse til Sydmotorvejen. Seneste oplyste Transportministeriet i juli, at motorvejen til Næstved ikke var med på en prioriteringsliste over nye motorvejsbyggerier i Danmark, og byggeriet blev igen udskudt. Nu kæmper byrådspolitikerne om at skaffe penge til projektet, der for alvor er blevet et valgtema.

Tip os Har du et godt tip?