¨

Disse tre sager kan afgøre valget i Holbæk Kommune

Holbæk by. Foto: TV ØST

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Holbæk Kommune lige her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Holbæk Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

DISSE TRE SAGER KAN AFGØRE VALGET

  • Byrådet er sprunget i luften i forhold til det byråd, der konstituerede sig ved sidste valg. Her satte 31 byrådspolitikere sig omkring bordet på Holbæk Rådhus. Siden har en femtedel af dem skiftet parti. De to store partier, Venstre og Socialdemokratiet, har nærmest blødt kandidater i en byrådsperiode, der har budt på store økonomiske vanskeligheder og interne slagsmål. Alt kan ske ved dette valg.
     
  • Det helt store tema bliver økonomien. Holbæk Kommune har i år været tæt på at komme under administration på grund af lavvande i kommunekassen og besluttede i september at hæve skatten med 43,5 millioner kroner. Samtidig har byrådet vedtaget at bygge en sportsby til mere end 325 millioner kroner, og den økonomiske prioritering har skabt vrede blandt borgere og byrødder.
     
  • Den økonomiske situation har især ramt folkeskolerne, hvor både lærere og forældre frygter, at besparelserne på området vil gå ud over niveauet i undervisningen. Flere forældre måtte eksempelvis bruge penge fra klassekassen, fordi der ikke var råd til bøger til børnene. Holbæk er desuden, bortset fra København og Lolland kommuner, den kommune, hvor flest skoleelever smutter fra folkeskole over til privatskolen. 

Tip os Har du et godt tip?