DFs spidskandidat opfordrede til selvtægt: - Vi må oprette et tæskehold på 1.000 mand

Dansk Folkepartis spidskandidat i Odsherred, Paw Pedersen, opfordrede til at lave et tæskehold i en Facebook-gruppe. Han mener, det er et karaktermord.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi må oprette et tæskehold på 1.000 mand, der kan rykke ud og holde orden… så vi kan være i sikkerhed.

Sådan skriver Paw Pedersen, der er Dansk Folkepartis spidskandidat i Odsherred Kommune, i en lukket gruppe på Facebook.

Det viser flere sider fra blandt andre den lukkede gruppe ”Danskere, der vil bevare Danmark”, som Nordvestnyt er i besiddelse af.

Du skriver, at man bør oprette en aktionsgruppe. Mener du stadig det?

quote Ordvalget har været rigtig uheldigt. Det var heller ikke det, jeg mente

Paw Pedersen, Dansk Folkeparti, Odsherred

-  Nej, selvfølgelig gør jeg ikke det. Ordvalget har været rigtig uheldigt. Det var heller ikke det, jeg mente. Det er ikke en holdning, jeg har. Man skal selvfølgelig ikke have nogle selvtægtsgrupper, siger Paw Pedersen til TV ØST.

Et karaktermord

Flere af spidskandidatens opslag i de lukkede grupper er fra 2015 og 2016. Paw Pedersen forklarer, at tanken dengang var, at det skulle være en gruppe, som skulle skabe tryghed. En gruppe for almindelige familiefædre, som kunne være med til at skabe tryghed i nattelivet.

- Så folk ikke gik og var bange. For det var den følelse, rigtig mange havde, siger Paw Pedersen.

Hvad var det, du var bange for?

- Jeg mindes, at man så film og klip fra Italien og Grækenland, som blev løbet over ende. Og samtidig fik vi rigtig mange uheldige episoder, hvor der var meget kriminalitet. Jeg kan huske, at det svenske politi gik ud og sagde, at unge piger ikke måtte gå ud om natten, siger Paw Pedersen.

- Men jeg er godt klar over, at man ikke må danne selvtægtsgrupper. Det er jeg udmærket klar over, og det lagde jeg heller ikke op til. Så jeg synes lidt, det tangerer til et karaktermord. Der er jo ikke nogen tvivl om, at det er et forsøg på karaktermord. Jeg har accepteret, at valgkampen er så beskidt, som den er, men det her er et karaktermord.

- Jeg opfordrer ikke til vold

quote Der er jo ikke nogen tvivl om, at det er et forsøg på karaktermord

Paw Pedersen, Dansk Folkeparti, Odsherred

Men Paw - det er jo dig, der har skrevet det?

- Sådan som det er skrevet, er alt for hårdt lagt op. Jeg lægger mig fladt ned. Den tager jeg på mig, og det er rigtig uheldigt skrevet, siger Paw Pedersen.

Så du går ikke ind for selvtægt?

- Nej, og det har jeg aldrig gjort. Jeg har aldrig lavet noget som helst selvtægt og kunne aldrig drømme om det. Jeg opfordrer heller ikke til vold. At jeg så er så uheldig at kalde det et tæskehold, det …

Ja, det lyder jo voldeligt?

- Ja, det kan jeg godt høre. Men tanken dengang var egentlig at skabe tryghed og beskytte de unge. Så jeg er rigtig ked af, at det bliver lagt ud på den her måde. Racist, det er jeg i hvert fald ikke, siger Paw Pedersen.

Blev bange, da flygtningene gik på vejene

Paw Pedersen nævner episoderne, hvor flygtningene vandrede på de danske motorveje, hvor han blev bange.

- Det erkender jeg, at jeg blev. Og det tror jeg nok, at mange danskere blev. Og jeg har så valgt at sige, at jeg må gøre et eller andet. Jeg kunne også vælge at sætte mig ned og vente. Men jeg har så valgt at gøre et eller andet, siger han. 

Paw Pedersen administrerer ikke Facebook-gruppen længere. Han forklarer, at han ikke kan huske, hvornår han sidst har brugt gruppen. Og særligt efter han er kommet ind i politik, har han ikke brugt siden til noget.

Han fortæller også, at han i dag ikke mener, at selvtægtsgrupper er vejen frem.

- Selvfølgelig er det politiet, der skal være tryghedsskabende. Det er ikke borgeren. Formuleringen var uheldig. Det er slet ikke mine synspunkter og holdninger. Det står jeg så på mål for nu.

- Det ser uheldigt ud

quote Ligesom mange andre løber følelserne også af med en og nogle gange får man sagt noget i sjov, som kan misforstås

Paw Pedersen, Dansk Folkeparti, Odsherred

Som politiker og kandidat til byrådet har man så ikke en forpligtelse til at gå forrest med at holde den gode tone?

- Jo. Og det går jeg også rigtig meget ind for. Men ligesom mange andre løber følelserne også af med en, og nogle gange får man sagt noget i sjov, som kan misforstås. Det sker også for mig en gang imellem, som helt sikkert kan tolkes eller føles forkert for nogle, siger Paw Pedersen og fortsætter:

- De her ting er jo skrevet i lukkede grupper, og det er ikke for såre nogen. Jeg ved ikke, hvad folk ellers skriver, og jeg kan godt se, at tonen nogle steder er hård. Jeg kan godt se, at når man piller nogle citater ud over en årrække, at det ser uheldigt ud.

- Jeg er ærgerlig over, at udtalelserne er, som de er, og at de bliver brugt mod mig på den her måde, siger Paw Pedersen. 

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Thomas Adelskov (S), men han siger, at han ikke har nogle kommentarer til sagen.