Borgmester ville stoppe samarbejde med Tvind: Nu trækker han i land

Sidste uge brød Slagelse Kommune samarbejdet med Magleby Skolecenter. Beslutningen er dog på standby, mens skolens Tvind-forbindelser undersøges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en klar udmelding, der kom fra Slagelses Borgmester, Stén Knuth (V), i sidste uge.

Samarbejdet med Magleby Skolecenter skulle stoppes omgående.

Udmeldingen kom efter, at det blev offentliggjort, at Slagelse Kommune havde betalt knap 22 millioner kroner til Magleby Skolecenter i 2016 – en skole, som har forbindelser til fællesskabet Tvind.

Men lige så hurtigt, som samarbejdet blev afbrudt, lige så hurtigt må borgmesteren trække i land igen.

Sådan en beslutning skal nemlig træffes politisk, og det skal først igennem en længere proces, hvor det skal vurderes, hvordan skolens relationer til Tvind forholder sig.

- Vi skal afdække de kritikpunkter, som DR har opstillet i deres program. Lige nu er vi usikre på, om der kommer mere, derfor er vi i gang med at afdække forholdene 100 % og gør det hurtigst muligt for både børnene og forældrenes skyld, siger borgmester Stén Knuth til TV ØST.

Samarbejde er sat på standby

Borgmesterens udmelding kommer på baggrund af DRs dokumentarserie om Tvind, som har sat fokus på fællesskabets aktiviteter.

Her er det blandt andet kommet frem, at 37 bo- og opholdssteder for børn og unge rundt om i landet har relationer til Tvind. DR oplyser, at stederne modtog i alt 190 millioner kroner fra 67 kommuner sidste år, og her var Slagelse Kommune den største bidragsyder.

På baggrund af programmets oplysninger valgte borgmesteren at klodse bremsen, men efter et møde mellem borgmesteren og skoleleder Ingolf Damm fra Magleby Skolecenter i fredags, er samarbejdet i øjeblikket sat på standby.

Ingen ændringer for anbragte børn og unge

Mens forholdene på Magleby Skolecenter bliver undersøgt, vil skolens 89 anbragte børn og unge ikke mærke nogen ændringer, forsikrer Stén Knuth. Men det vil imidlertid ikke være muligt at anbringe nye børn, før kommunen ved mere om sagen, tilføjer han.  

quote Der er tryghed omkring børnene. Vi regner fuldt og fast med, at der ikke sker ændringer i anbringelsen, men heller ikke i den måde, vi tager os af børnene på. Der vil fortsat være høj, faglig kvalitet

Ingolf Damm, skoleleder ved Magleby Skolecenter

Børne- og ungedirektør i Slagelse Kommune, Vini Lindhardt, oplyser til TV ØST, at forældre til Magleby Skolecenters anbragte børn og unge vil høre fra kommunen senest tirsdag om situationen.

Skoleleder: Et konstruktivt møde

Imidlertid glæder skolelederen sig over situationens drejning. Han kalder kritikken i DRs program for en ærgerlig problemstilling. Han mener, at Tvind er et fagligt fællesskab, der blandt andet rummer kulturelle aktiviteter med to koncerter og en stor sportslig begivenhed om året.

Ingolf Damm kalder samarbejdet mellem skolen og kommunen for "fantastisk" og er ret fortrøstningsfuld efter fredagens møde, som han beskriver som en konstruktiv dialog.

- Der er tryghed omkring børnene. Vi regner fuldt og fast med, at der ikke sker ændringer i anbringelsen, men heller ikke i den måde, vi tager os af børnene på. Der vil fortsat være høj, faglig kvalitet, siger skolelederen.