Bekymret mor konfronterer byrådspolitiker med skoleproblemer

Jannie Testrup Geneser er bekymret for sin datters skolegang, med mange aflyste timer og få ressourcer. TV ØST satte hende i stævne med en politiker.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det her er ugen inden efterårsferien. Det grønne er vikartimer.

Sådan siger Jannie Testrup Geneser, mens hun holder sin datters skema op, som er helt grønt af de mange vikartimer, hun har talt sammen og understreget på papiret.

Det er TV ØST, der i en serie sætter en politiker og borger i stævne.

Her er det Jannie Testrup Geneser, der forsøger at vise byrådspolitiker Asger Diness Andersen (V) fra Vordingborg Kommunes børne-, unge- og familieudvalg, hvad der bekymrer hende omkring hendes datters skolegang.

quote Havde det været dit og mit arbejde, så havde vi da skiftet arbejde for længst

Jannie Testrup Geneser, borger i Vordingborg

En turbulent periode for skolen

Datteren går i skole i 5. klasse på Islingeafdelingen af Gåsetårnsskolen i Vordingborg. En skole, der ifølge Jannie Testrup Geneser er præget af mange sygemeldinger hos lærerne – herunder mange på grund af stress.

- Havde det været dit og mit arbejde, så havde vi da skiftet arbejde for længst. Det er næsten halvdelen (af lærerne, red.), der er langtidssygemeldte, siger hun til byrådspolitikeren.

Asger Diness Andersen er enig i problemstillingen.

- Når det er, at der er så mange vikarer, så er det ikke godt, siger han.

- I forhold til det med vikardækning, så har skolen været inde i en turbulent periode med skiftende ledere, og det har også indflydelse på det. Der skal ikke meget til, at der kommer grus i maskineriet, forklarer Asger Diness Andersen.

Og moderen, som Asger Diness Andersen møder her, er langt fra den eneste bekymrede forælder i Vordingborg Kommune. I oktober dannede 150 forældre og elever ring om rådhuset, for at vise deres utilfredshed med skoleområdet.

Nedslidt inventar

De mange aflyste timer og vikartimer er ikke det eneste kritikpunkt, som Jannie Testrup Geneser præsenterer byrådspolitikeren for.

Inventaret på skolen er ifølge den bekymrede mor også nedslidt, og desuden skal hendes datter selv skal medbringe materialer til skolebrug. 

Men især at hendes datter må tage hørebøffer på for at finde ro i klassen, bekymrer moderen.

- Det er hårdt at sende sit barn i skole til det, siger Jannie Testrup Geneser.

Asger Diness Andersen lægger ikke skjul på, at han selv mener, skolen blev for stor, da den blev lagt sammen med andre skoler i 2012 og dermed blev landets næststørste skole. Men han kan ikke alene bestemme at skolen skal opdeles, som han forklarer.

- Hvis jeg kunne bestemme, så gjorde man det til 1. januar. Men det er ikke nok, at jeg siger det. Der skal være 15 der stemmer for det, siger han.

quote Det er en fordel at komme ud og møde dig sådan her face to face og høre det, du oplever, for det er ufiltreret og ikke den virkelighed, vi bliver præsenteret for

Asger Diness Andersen (V)

Byrådet klar over problematikken

Han er da også sikker på, at byrådet er klar over problematikken.

- Vi har en ambition om, at vi skal have en god folkeskole, og det er vi ikke nået i mål med. Jeg tror, der er en stigende kommunalbestyrelse for, at vi har en stor udfordring med folkeskolen, siger han.

Jannie Testrup Geneser får forklaret ham om en del af problemstillingerne, og inviterer da også politikeren på besøg, så han kan se skolen.

Asger Diness Andersen er glad for dialogen.

- Det er en fordel at komme ud og møde dig sådan her face to face og høre det, du oplever, for det er ufiltreret og ikke den virkelighed, vi bliver præsenteret for, siger han.