Analyse: Ny DF-melding er guf for Socialdemokratiet

Dansk Folkeparti har trukket sig fra samarbejdet med de blå partier i regionen. Det bringer Socialdemokraterne et skridt tættere på formandsposten.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Med socialdemokratiske briller, så er det jo ikke det værste, han kunne sige.

Det fastslår folketingspolitiker Rasmus Horn Langhoff (S) onsdag i Analysen med Elholm og Langhoff på TV ØST.

Meldingen kommer efter, Dansk Folkeparti med lidt under en uge til valget har valgt at forlade fællesgruppen med de blå partier i Region Sjælland.

Vigtigt med god kemi

Dansk Folkepartis spidskandidat Peter Jacobsen går selv efter formandsposten. Men hvis ikke det skulle lykkes, er han ikke afvisende over for at pege på den socialdemokratiske kandidat til formandsposten, Heino Knudsen.

- Der er god kemi mellem de to spidskandidater, og deres politiske udspil ligger også i tråd med hinanden, siger Rasmus Horn Langhoff og påpeger, at kemi er en vigtig faktor i politik.

Sværere for Venstre

Dansk Folkeparti har de sidste fire år arbejdet tæt sammen med Venstre og de andre borgerlige partier, og hvis Venstre skal beholde formandsposten i regionsrådet, så er partiet helt afhængig af støtten fra Dansk Folkeparti. 

- Det ser lidt sværere ud for Venstre nu, men det er bestemt ikke umuligt. Det er jo ikke, fordi han siger, han ikke kunne drømme om at støtte Jacob Jensen, han vil bare ikke fortsætte på den måde, som det er i dag, og så må man jo så se på, hvad er det er, de ønsker, og hvad de mangler, fastslår Louise Schack Elholm (V).

Melding kan give bagslag

Hun mener, at udmeldingen fra Dansk Folkeparti kan give bagslag.

- Det kan være farligt, for hvis man ser undersøgelser, så foretrækker DF’s bagland som regel blå blok, og Peter Jacobsen (DF) ligger mere op til rød blok, så det lidt spændende, hvad der rent faktisk kommer til at ske, om folk lægger mærke til det og reagerer på det, siger hun.

Selv om meldingen luner hos Socialdemokratiet, så er det ikke til at vide, hvad der vil ske på valgnatten.

- Alt er fuldstændig åbent, der er intet som helst afgjort endnu, fastslår Rasmus Horn langhoff.

Analysen med Elholm og Langhoff bliver sendt på TV ØST efter den sene nyhedsudsendelse hver mandag til torsdag frem til kommunalvalget.