Analyse: Illoyal venstrekvinde bør smides ud af partiet

Det bør få konsekvenser, at Janne Hansen (V) anbefaler vælgerne at stemme på et andet parti end sit eget. Det fastslår Rasmus Horn langhoff.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er skadeligt for partiet, og det kan gå hen og blive eksklusionsgrund.

Sådan lyder reaktionen fra folketingspolitiker Rasmus Horn Langhoff (S) i onsdagens analyseprogram på TV ØST Analysen med Elholm og Langhoff, efter venstrekvinden Janne Hansen har opfordret vælgerne til at stemme på Guldborgsundlisten frem for sit eget parti.

Opfordringen fra Janne Hansen (V), der er formand for børn-, familie- og uddannelsesudvalget i Guldborgsund, kommer, fordi hun vil undgå at Dansk Folkeparti får borgmesterposten.

Venstre i Guldborgsund går selv efter borgmesterposten, men partiet har ikke endegyldigt afvist, at partiet på valgnatten kan ende med at pege på René Christensen (DF) som borgmester.

Meget illoyalt

- Det er skræmmende, man kan finde på at lave sådan en sviner over for sit eget parti, det er meget illoyalt, fastslår Louise Schack Elholm (V).

- Det er meget alvorligt for venstre lokalt, at det sker med så højt profileret en person og så tæt på valgdatoen, det er noget, der gør ondt, og det skal håndteres hurtigt. Den kan ikke bare ligge derude og svæve i luften, der skal ske et eller andet, for det er ikke særlig godt for borgmesterkandidaten for Venstre, siger Rasmus Horn Langhoff.

Grund til eksklusion

Han mener, at udmeldingen bør få konsekvenser for Janne Hansen.

- Det her skal på en eller anden måde håndteres centralt fra, for hvis nogle af topfolkene inden for et parti ikke en gang selv gider stemme på deres eget parti og anbefaler støtter at stemme på et andet parti, hvorfor skulle helt almindelige vælgere så gøre det, så der skal ske et eller andet, siger han.

Det er Louise Schack Elholm dog helt uenig i.

- Jeg mener ikke, vi skal styre det fra centralt hold af, der er vi et meget decentralt parti, så det ville vi ikke gøre, det er i højere grad noget, man skal tage stilling til lokalt, siger hun.

Analysen med Elholm og Langhoff bliver sendt på TV ØST efter den sene nyhedsudsendelse hver mandag til torsdag frem til kommunalvalget.