¨

Serie Mad med Mads og David

27:22

Dette afsnit

Lammegryde med bønnesalat + Valencia

22/03/2012

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin for at lave Lammegryde med bønnesalat. Bagefter besøger Mads Gudiksen restauranten Valencia i Sorø.



OPSKRIFT:
Lammegryde med bønnesalat


400 gr. brune bønner
800- 1000 gr. lammekød
3 fed hvidløg
8 løg
8 gulerødder
3 ds. hakket tomat
Vand
Paprika, karry, salt og peber
Olivenolie
Friske krydderurter, f.eks. persille


Læg bønnerne i blød i vand dagen før. Følg anvisningen på pakken, som regel tager blødgøringen omkring 12 timer.
Kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 1,5 time, eller som anvist på pakken.

Skær lammekødet ud i grove tern. Kødet brunes i en gryde og krydres med stødt paprika og karry.
Tilsæt gulerødder, løg og hvidløg i grove stykker. Herefter kommes hakket tomat og vand på så det dækker og lad retten simre i min. 1 time.
Ekstra vand kan tilsættes, hvis saucen bliver for tyk.

Rør bønnerne med olivenolie og finthakkede friske krydderurter. Smag til med groft salt og friskkværnet peber

Server rygende varm med bønnesalaten ved siden af.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å