¨

Serie Mad med Mads og David

28:13

Dette afsnit

Kalveculotte med karotter

23/09/2012

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder.



OPSKRIFT:
Kalveculotte med karotter

Ca 1kg kalveculotte

Halv flaske hvidvin
Halv l fløde
100 gr smør
2 spsk sennep

1 bundt karotter
Halvt knoldselleri
2 bdt springløg


Kalvekødet afpudses ved at tage senerne af i bunden og fjerne ca halvdelen af fedtet i toppen. Culotten steges i ovnen på 200gr i ca 30-35 minutter. Herefter skal den ud og hvile.

Kog hvidvin op og reducer til halvdelen, tilsæt fløde og saften fra kalvekødet.
Når det er kogt lidt ned, blendes saucen med smør og sennep.

Skræl og vask karotter og skær dem ud i grove stykker på ca. 1,5 cm tykkelse.
Skær knoldselleri i klodser på ca halv cm.
Springløg deles i grove stykker.

Steg karotterne af i sautepande, dernæst selleri tilsat en smule vand og tilsidst, umiddelbart inden serving tilsættes springløgene.

Anret er fad med grøntsagerne i bunden, kalvekødet i tynde skiver og saucen der kommes ved siden af.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å