Tiltalt for Saxenhøj-drab røg joint efter knivstik

Den tiltalte for dobbeltdrabet på Saxenhøj satte sig op i sin seng og røg en joint efter han havde uddelt dødelige knivstik til en læge og en socialrådgiver.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tiltalte for dobbeltdrabet på Saxenhøj følte, at han blev presset op i en krog og handlede i nødværge, da han brugte en køkkenkniv til at stikke en læge og en socialrådgiver på Saxenhøj i maj 2014.

- Lægen trængte mig op i en krog. Jeg kunne se på dem, at de ville tvangsindlægge mig. Forud for det var de bare gået ind til mig. Det var også derfor, jeg blev sur. Jeg lukkede døren og sagde, at de ikke bare måtte gå ind, sagde den tiltalte i retten, hvor han også erklærede at han gerne ville lade sig indlægge frivilligt, hvis han blot var blevet spurgt.

Manden havde forinden købt en køkkenkniv i en genbrugsbutik, og det var den, som han først stak de to ansatte med – og efterfølgende en anden beboer på forsorgshjemmet.

Den 29-årige nægter sig skyldig i drab, men erkender at have stukket med kniven.

Efter knivstikkeriet satte den psykisk syge mand sig i sin seng og røg i en joint, mens han ventede på, at politiet kom for at anholde ham.

- Jeg ruller en joint. Hvis jeg alligevel skal anholdes, så kan jeg lige så godt ryge en joint. Det har en god effekt på mig, sagde den tiltalte i retten.

Anklageren i sagen ønsker den tiltalte anbragt på Sikringen, Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland. Her er han allerede nu anbragt.