Socialrådgivere i hele landet mindes Saxenhøj-offer

Landets socialrådgivere opfordres til at holde et minuts stilhed for den dræbte socialrådgiver fra Saxenhøj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når klokken slår 12 tirsdag vil landets socialrådgivere lade arbejdet ligge for en stund.

Dansk Socialrådgiverforening opfordrer nemlig deres medlemmer til at holde et minuts stilhed for den socialrådgiver, der torsdag døde af sine kvæstelser, efter han blev stukket ned af en beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland.

- Det er en dybt tragisk ulykke, som fik den værst tænkelige udgang. Det er en begivenhed, som ryster og berører alle socialrådgivere, siger Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Knivoverfaldet 7. maj, hvor en beboer på stedet gik til angreb på de ansatte med en køkkenkniv, kostede også en læge livet, og en anden beboer blev såret. Den 28-årige beboer, der står bag overfaldet, er indlagt på en psykiatrisk afdeling. Han er sigtet for to drab og et drabsforsøg.

Forsorgshjemmet Saxenhøj huser især misbrugere med en psykiatrisk diagnose. Efter overfaldet har Guldborgsund Kommune tilbudt medarbejdere og beboere krisehjælp.

Desuden har Arbejdstilsynet givet et strakspåbud om at forbedre medarbejdernes sikkerhed. Derfor er kødknive, brødknive og sakse nu lænket til væggen i fælleskøkkener med stålwire, og andre knive er fjernet.

Læs også: Gammel rapprt advarede mod Saxenhøj-tilstande

Hos Dansk Socialrådgiverforening mener man også, at der skal tages hånd om sikkerheden for de ansatte på forsorgshjem og lignende institutioner.

- Det er uacceptabelt, at man skal risikere sit liv, når man går på arbejde. Vi er nødt til at sikre, at der er de bedst mulige rammer for sikkerheden på forsorgshjem, bosteder og udgående funktioner. Det handler både om uddannelse og om normering, så vi kan forebygge optrapning af konflikter, siger Majbrit Berlau og fortsætter:

- Vi skal passe på os selv, men vi skal også passe på borgerne, og det kræver ordentlige vilkår.

/ritzau/