Socialrådgiver død efter knivoverfald

40-årig socialrådgiver er død af sine skader i forbindelse med knivoverfald på Saxenhøj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 40-årige socialrådgiver fra forsorgshjemmet Saxenhøj, som onsdag den 7. maj blev hårdt såret af knivstik, er død af sine kvæstelser.

- Jeg kan bekræfte, at vi sent i går aftes modtog en henvendelse fra hospitalet om, at den 40-årige socialrådgiver er afgået ved døden, siger Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Overfaldet skete omkring klokken halv et, da beboeren gik amok med en køkkenkniv på sit værelse, hvor både socialrådgiveren og en 69-årig læge var blevet tilkaldt. Den 69-årige læge mistede livet som følge af knivstikkene, mens den 40-årige socialrådgiver blev fløjet til Rigshospitalet for at blive behandlet. Det sidste offer, en 50-årig beboer, blev også hårdt såret, men meldes uden for livsfare.

Er stadig indlagt

Den 28-årige formodede drabsmand blev anholdt kort efter episoden. Politiet har endnu ikke haft mulighed for at tale med ham, da han stadig er indlagt på psykiatrisk afdeling.

- Det er et spørgsmål om, at hans tilstand skal bedres så meget, at lægerne giver os mulighed for at afhøre ham, men jeg tror, der kommer til at gå nogle uger, før det kan ske, siger Søren Ravn-Nielsen.

Berørte af situationen

Ifølge flere beboere på Saxenhøj var socialrådgiveren vellidt på forsorgshjemmet. Derfor er de i dag meget berørte af situationen.

- Jeg kendte ham på den måde, at han har taget sig af mine sager, men alle var glade for ham, fordi han var dygtig og et godt menneske. Derfor påvirker det mig meget. Især når jeg tænker på hans familie, som han efterlader, siger Orla Høj, der bor på Saxenhøj.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"125891","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]