Sigtet for Saxenhøj-drab erkender at have stukket

Politiet har endelig kunnet afhøre den 28-årige mand, som er sigtet for at have dræbt 2 ansatte og stukket en beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 28-årige mand, der er varetægtsfængslet og sigtet for drabene på en 69-årig læge og en 40-årig socialrådgiver samt drabsforsøg på en 50-årig beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing 7. maj 2014 er blevet afhørt af politiet. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Han har ikke forholdt sig til sigtelsen men forklarer, at han forud for den 7. maj 2014 købte den anvendte køkkenkniv i en genbrugsforretning.

Erkender at have stukket

Han opbevarede kniven på sit værelse på forsorgshjemmet og erkender at have anvendt den til at tilføje de 2 dræbte flere knivstik, da de henvendte sig på hans værelse for at tale med ham på gerningstidspunktet. 

Han forklarer endvidere, at han efterfølgende anvendte kniven til også at tilføje den 50-årige beboer på forsorgshjemmet flere knivstik, efter at han havde hørt støj og var kommet til værelset, hvor knivstikkene foregik. Den 50-årige overlevede dog overfaldet.

Nægter sig skyldig

Den 8. maj blev den 28-årige fremstillet i retten uden dog selv at være til stedet, fordi hans psykiske tilstand var for ringe. Her blev han varetægtsfængslet i 4 uger. 28. maj var han så frisk nok til selv at dukke op i retten, hvor han fik at vide, at han var sigtet og varetægtsfængslet. Han nægtede sig dog skyldig i drabene og ville i øvrigt ikke udtale sig om sagen.

Den 28-årige er blevet mentalundersøgt på Sikringen i Nykøbing Sjælland, hvor landets farligste kriminelle opholder sig, men stedet havde ikke plads til den 28-årige, der derfor er tilbage på det psykiatriske hospital Oringe i Vordingborg.

[video:videonode:224324]