Sigtet for dobbeltdrab: Nægter sig skyldig

Den 28-årige mand, som er sigtet for knivdrab på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing, nægter sig skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

3 uger efter det tragiske knivoverfald på Saxenhøj, hvor en 69-årig læge blev dræbt og 2 personer såret, har det endelig været muligt at fremstille den formodede gerningsmand i grundlovsforhør.

Læs også: Formodet drabsmand frisk nok til fremstilling

Klokken 10 dukkede han op i Retten i Nykøbing Falster, hvor hans forsvarer meddelte, at den 28-årige nægter sig skyldig i anklagerne. Allerede dagen efter det voldsomme overfald 7. maj blev han fremstillet i grundlovsforhør, men her var han for syg til at møde op og blev derfor varetægtsfængslet in absentia.

Fulgt af 4 betjente

I går tirsdag vurderede en læge, at den 28-årige var frisk nok til at tale, men det blev der ikke meget af i retten. Forsvareren fortalte, at hans klient ikke ønskede at udtale sig om sagen.

Den 28-årige mødte barfodet op i retten og havde tykke læderremme om hænderne. 4 betjente fulgte ham, og den ene satte sig tæt på ham i retssalen.

Læs også: 28-årig anbringes på Sikringen

Den formodede drabsmand kiggede desorienteret rundt i rummet, og hans forsvarer gjorde meget ud af undevrejs at forklare sin klient, hvad der foregik.

En 40-årig socialrådgiver mistede livet som følge af knivstikkene 9 dage efter overfaldet, mens en 50-årige beboer overlevede.