Saxenhøj har fjernet knivene

Forsorgshjemmet Saxenhøj har fjernet knivene fra fælleskøkkenerne i hjemmet. Kommunen er dog i tvivl om, om det vil hjælpe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beboerne på forsorgshjemmet Saxenhøj kan ikke længere hente en kniv i køkkenet og foretage angreb på andre beboere eller de ansatte.

Som følge af et påbud fra Arbejdstilsynet har Saxenhøj nemlig fjernet knivene fra de fælles køkkener – på nær én kødkniv, én brødkniv og én saks, der er boltet fast til vægen i køkkenet med stålwire.

Det oplyser Guldborgsund Kommune i en foreløbig redegørelse i sagen til Minister for sociale forhold, Manu Sareen (RV), som TV2 ØST har haft mulighed for at gennemgå.
 
Tvivlsom virkning
 
Beslutningen kommer ovenpå en hændelse i maj, hvor 2 ansatte på forsorgshjemmet blev dræbt, og en anden beboer blev alvorligt såret ved et knivoverfald begået af en 28-årig psykisk syg mand.

I redegørelsen til ministeren tvivler Guldborgsund Kommune dog selv på, om det kan løse problemet med knivene.

De frygter nemlig, at beboere på egen hånd kan anskaffe sig knive trods forbuddet – og at knivforbuddet reelt kun vil være en forhindring på vejen til at få beboerne modnet, så de kan klare sig selv i et liv udenfor det sociale system.