Saxenhøj-anklaget i bælte under retssag

Den formodede gerningsmand til dobbeltdrabet på Saxenhøj sidste år anses stadig som så farlig, at han tirsdag er fastspændt i bælte i Retten i Nykøbing Falster. Tre betjente er opstillet bag ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Her er godtnok mange mennesker.

Sådan var den spontane kommentar fra den mand, der ifølge politi og vidner sidste år stod bag dobbeltdrabet på Saxenhøj i maj 2014. Her blev en læge og en socialrådgiver på forsorgshjemmet stukket til døde med en køkkenkniv.

Den 29-årige mand er psykisk syg, og anses som værende så farlig, at han tirsdag ankom til retten iført et særligt fikseringsbælte. Han beholder bæltet på under retssagen, hvor tre betjente har stillet sig op som vagter bag den tiltalte. Når han eksempelvis skal have vand, så skal han have sin forsvarer til at hjælpe med at drikke.

Følg retssagen live: Liveblog fra retssagen om Saxenhøj-drabene

Den 29-årige har siden dobbeltdrabet været regnet som en af de farligste fanger i Danmark, og har uden afbrydelser været indlagt under sikrede forhold på psykiatriske hospitaler.

Ud over dobbeltdrabet er den 29-årige mand anklaget for at stå bag et drabsforsøg på en anden beboer på Saxenhøj og for tidligere at have gennemført et overfald på personale på Hvidovre Hospital.

Manden nægter sig skyldig i anklagerne.

Anklageren forsøger at få den psykisk syge mand anbragt i forvaring på den psykiatriske institution Sikringsafdelingen, der rummer de allerfarligste psykisk syge i Danmark.

Se baggrunden for sagen: Saxenhøj-drabene: Nu begynder retssagen