Minister blander sig i Saxenhøj-sag

Efter det tragiske overfald på Saxenhøj i Sakskøbing, har Socialminister, Manu Sareen (Rad. V.), nu valgt at gå ind i sagen.

Tema: Knivdrabet på Saxenhøj
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Mille Sørensen

I forrige uge blev en socialrådgiver, en læge og en beboer stukket ned af en anden beboer, og knivstikkeriet kostede både socialrådgiveren og lægen livet.

Folketingsmedlemmet Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti, har bedt Socialministeren om at redegøre for sagen og forklare, hvad han vil gøre efter hændelsen på Saxenhøj. Det skriver Folketidende.

Knivdrab ikke første gang

Sidste år skete der et lignende knivdrab på Københavns Kommunes bocenter, Ringbo.

Dengang opfordrede Manu Sareen Kommunernes Landforening og Danske Regioner, til at dele viden om, hvordan man forebygger risikoen for overfald.

Liselott Blixt har nu bedt ministeren oplyse om, hvilke initiativer der er blevet vedtaget, siden den episode.

Til det svarer Manu Sareen, at han er meget påvirket af hændelsen i Sakskøbing, og at han vil sætte fokus på at forebygge overfald og vold mod personalet på botilbuddene.  

Ministeren beder om redegørelse

Derfor beder ministeren, Guldborgsund Kommune om en redegørelse af hændelsesforløbet, samt oplysning om hvilke initiativer, kommunen vil vedtage i forbindelse med hændelsen.

Men han skriver også i sit svar til Liselott Blixt (DF), at kommunen og politiet skal have tid til at kunne danne sig et overblik og forholde sig til knivstikkeriet.