Knivtrussel og tæsk på Saxenhøj efter drab

Selv om den tragiske drabssag på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing sidste år medførte opstramninger, har der siden været tilfælde med beboere, der har truet med kniv og tæsket andre beboere med en stok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing har været ramt af voldsomem trusler, siden det tragiske dobbeltdrab sidste år. Selv om der er blevet taget nogle forholdsregler, opstår der altså stadig voldsomme episoder. TV2 Nyhederne skriver på deres hjemmeside, at der siden drabene på en læge og en socialrådgiver i maj sidste år, hvor en beboer gik amok med en kniv, har været fem indberetninger til Arbejdsskadestyrelsen.

Blandt andet har en medarbejder skrevet om et tilfælde, hvor to beboere slogedes med slag og spark. De truede hinanden med kniv, og den ansatte led psykisk overbelastning.

I en anden indberetning lyder det, at en beboer tæskede en anden med stok og holdt personalet væk med trusler.

Minister på sagen

På Saxenhøj siger forstander Erik Søndergaard, at de voldsomme episoder er et vilkår, når man arbejder med socialt udsatte, men han understreger, at han mener, at de håndterer situationerne professionelt. For ham er det afgørende, at de får besked om, hvad det er for beboere, de modtager, så de ved, om del ider af eksempelvis psykiske sygdomme.

Efter de grusomme drab på forsorgshjemmet i Sakskøbing er der da også kommet fokus på at forbedre forholdene for de ansatte, og socialminister Karen Ellemann (V) siger til TV2, at området nu bliver kortlagt, og at overgangen fra et system til et andet skal være kendt af alle medarbejdere på eksempelvis forsorgshjemmet.

En 30-årig psykisk syg mand er blevet idømt forvaring for de to drab sidste år.