¨

Knive lænkes til væg efter drab

Foto: TV ØST

Oven på onsdagens drab har forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing fjernet alle køkkenknive fra fælleskøkkenerne og i stedet lænket få knive fast til væggen.

Oven på onsdagens tragiske hændelse, hvor en 69-årig læge blve dræbt på forsorgshjemmet Saxenhøj i sakskøbing og 2 personer blev såret af knivstik, har hjemmet fjernet samtlige knive fra fælleskøkkenerne. Det skriver GUldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdstilsynet var torsdag på besøg og udstedte et strakspåbud om, at Saxenhøj skulle reducere risikoen for vold og trusler om vold ved at vurdere beboernes adgang til knive i enhedens køkkener. Fredag morgen samledes stedets sikkerhedsgruppe og fandt en løsning, som Arbejdstilsynet har givet sit samtykke til.

Lænkes til væggen

Alle køkkenknive er fjernet fra fælleskøkkenerne, og der opsættes i stedet en kødkniv, en brødkniv og en saks, som hver lænkes til væggen med en stålwire. Arbejdet er i gang, og forventes afsluttet fredag eftermiddag.

Desuden har sikkerhedsgruppen aftalt med Arbejdstilsynet, at man løbende risikovurderer den enkelte beboers situation, lyder det i meddelelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App