Knivdræbt mand var 69-årig læge

Den person, der onsdag mistede livet under et knivstikkeri på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing, er en 69-årig læge fra Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en 69-årig læge, der onsdag mistede livet under en tragisk episode på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing. Det skriver folketidende.dk.

Onsdag klokken 12.39 modtog politiet meldingen om, at der havde fundet et knivstikkeri sted på forsorgshjemmet. Her blev den 69-årige altså dræbt, mens en 40-årig socialrådgiver blev så alvorligt såret, at han måtte flyves til Rigshospitalet, hvor han torsdag fortsat kæmper for sit liv. En beboer blev også såret under episoden, men vedkommende meldes uden for livsfare.

I løbet af torsdagen vil den 69-årige læge blive obduceret for mere præcist at fastlå de skader, der fik så fatale følger.

En tragedie

Ritzau skriver, at drabet har fremkaldt flere kommentarer. For eksempel har lægeforeningens formand Mads Koch Hansen krævet bedre sikkerhed på arbejdspladsen. Han har mindet om, at det ikke er første gang, at ansatte i sundshedssektoren er blevet udsat for meget alvorlig vold eller er blevet slået ihjel.

- Det er en tragedie i hvert enkelt tilfælde, og det bør konkret føre til, at både institutioner og myndigheder sikrer sig, at sikkerheden er i orden.

- Det kan naturligvis ikke være rigtigt, at mennesker skal risikere liv eller velfærd, når de går på arbejde, sagde Mads Koch Hansen onsdag til Ritzau.