Knivdrab fandt sted i beboers i værelse

Politiet fortæller nu, at onsdagens tragiske knivstikkeri fandt sted i den 28-årige formodede gerningsmands værelse.

Tema: Knivdrabet på Saxenhøj
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er stadig uklart, hvad der præcist fik en 28-årig formodet gerningsmand til at gå amok med en kniv på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing onsdag ved middagstid. Til gengæld står det nu klart, hvor det makabre overfald fandt sted.

- Det er foregået på hans værelse og i den bygning, hvor værelset ligger, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Vi har endnu ikke klarlagt hændelsesforløbet, tilføjer han.

Har det skidt

En 69-årig læge mistede livet som følge af knivstikkene, mens en 40-årig socialrådgiver blev fløjet til Rigshospitalet med alvorlige kvæstelser. han er stadig i livsfare, modsat en mandlig beboer, der også blev ramt af kniven, men som nu ser ud til at overleve overfaldet.

Den 28-årige har betjentene ikke kunnet afhøre, og han vil ikke kunne møde op til et grundlovsforhør torsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

- Vi har indlagt ham til psykiatrisk behandling. Mentalt har han det meget skidt, siger vicepolitiinspektøren.

Tilsyneladende gik manden til angreb, da de 2 ansatte opsøgte ham på værelset.

Overgav sig uden kamp

Da politiet blev tilkaldt, overgav han sig dog uden kamp. Saxenhøj er en åben social institution, hvor beboernes værelser er deres private hjem, og hvor de kan komme og gå, som de vil. På forsorgshjemmet lever demente, folk med hjerneskader og stofmisbrugere. Generelt er der tale om mennesker med nedsat funktionsevne.

Hvorfor den 28-årige boede på Saxenhøj, har politiet torsdag formiddag ikke præcis viden om. Han har dog opholdt sig på stedet i nogen tid.

/ritzau/