Formodet drabsmand fremstilles in absentia

Den 28-årige mand, som politiet mener står bag knivdrabet på forsorgshjemmet Saxenhøj i går, vil blive fremstillet i grundlovsforhør in absentia i dag torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grundlovsforhøret om den 28-årige mand, der menes at stå bag knivdrabet på Saxenhøj i Sakskøbing onsdag, kommer til at foregå uden den sigtede selv.

På grund af hans ringe psykiske tilstand vil han blive fremstillet in absentia - altså uden at være til stede, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR Sjælland.

Uenighed om medicin

Manden, der var beboer på stedet, blev anholdt umiddelbart efter, at det dramatiske knivstikkeri fandt sted ved forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing i går. Stedet er et hjem for personer med nedsat funktionsevne, fysisk såvel som psykisk herunder demente, folk med hjerneskader og stofmisbrugere.

Ifølge nogle af stedets beboere gik den 28-årige mand amok med kniven, fordi han ville have mere medicin, end personalet på stedet ville give ham. De oplysninger er dog ikke bekræftet af politiet.

Læge død efter knivstik

En mand, der angiveligt var læge på forsorgshjemmet, mistede livet som følge af knivstikkene, en 40-årig mandlig socialrådgiver kæmper stadig for sit liv, mens en beboer fra stedet er uden for livsfare efter den voldsomme episode.

Grundlovsforhøret vil finde sted i løbet af i dag torsdag.